Press "Enter" to skip to content

Kako da brzo osušite veš tokom zime? Trikovi koja će uštedjeti vrijeme i novac svakom domaćinstvu

Tokom zimskih dana sušenje peškira postaje prava noćna mora.

Kada je napolju hladno, sušenje debljih komada garderobe i peškira može da bude zaista nemoguća misija. Mnoge žene “lude” od garderobe koja je svuda po kući, a premeštanje sušilice s jedne na drugu stranu predstavlja zamoran posao, piše glossy.espreso.co.rs

Ipak, nije sve izgubljeno. Postoje načini da se veš brže osuši, a vi mu u tome možete itekako pomoći.

Donosimo vam korisne savjete, a vi ih isprobajte pa javite da li su djelotvorni.

Kada je mašina završila cijeli pogram pranja i vrijeme je za vađenje veša, uzmite i uključite mašinu još jednom samo na centrifugu. Time će se veš dodatno ocijediti i izaći će iz mašine mnogo manje mokar nego kada se cijedi samo tokom pranja.

 Ne pretrpavajte sušilicu

Kada izvadite veš iz jedne mašine rasporedite ga na bar dvije sušilice. Između stvari ostavite dovoljno mjesta kako bi vazduh mogao nesmetano da cirkuliše. Ukoliko imate mogućnost ostavite i malo odškrinut prozor, jer će tako postojati još bolja provjetrenost i neće se stvarati vlaga i kondenzacija u kući ili stanu.

Peglajte polusuh veš

Veš se najbolje pegla kada nije presušen. Zato je najbolje da ga skinete da sušilice dok je još uvijek malo vlažan. Osim što ćete ga lakše ispeglati, takođe ćete skratiti proces sušenja, jer vruća ploča pegle uklanja vlagu iz tkanine, pa će veš dok ga ispeglate biti potpuno suh.

 Iskoristite sunčeve zrake

Bez obzira koliko je napolju hladno, ukoliko ima sunca iznesite sušilicu na kratko napolje. Ostavite sat, dva, koliko ima sunca, a onda ga unesite unutra. Iako se može desiti da se veš zaledi, brzo nakon što ga vratite u kuću bit će u potpunosti suh.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *