Press "Enter" to skip to content

KAKO JE BEĆIROVIĆ PORUČIVAO DODIKU PROŠLE GODINE: “Milorade, slobododno idi iz Bosne i Hercegovine, široko ti polje!”

Denis Bećirović, novopečeni član predsjedništva BiH je na svom zvaničnom Facebooku odgovorio prošle godine Miloradu Dodiku.

“Milorad Dodik je tad izjavio da neće živjeti u zemlji u kojoj neko može proglasiti zakon. Ništa više nećemo prihvatiti ni od jednog visokog predstavnika.

Odgovor Denisa Bećirovića: Milorade, stalno se pozivaš na izvorni Dejton i zato bi morao znati da je uloga visokog predstavnika jasno definirana u Aneksu 10. Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dejton nije švedski stol da uzimaš i odbacuješ šta hoćeš i kad hoćeš.

Ako ti se ne sviđa država Bosna i Hercegovina pakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz države Bosne i Hercegovine i odlazi tamo gdje misliš da će ti biti bolje. Oslobodi građane i narode Bosne i Hercegovine svoje pogubne politike koja nikome i nigdje nije ništa dobro donijela. Milorade, slobododno idi iz Bosne i Hercegovine, široko ti polje!

Iz Bosne možeš ići, ali iz ove države nećeš ponijeti nijedan kvadratni metar njene internacionalno priznate i nedjeljive državne teritorije. Na kraju, upamti dobro Milorade, Bosne je bilo i može biti i bez entiteta, a entiteti mogu postojati samo kao administrativno-teritorijalne jedinice unutar države Bosne i Hercegovine ili ih neće nikako ni biti”, stoji u objavi Bećirovića.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *