Press "Enter" to skip to content

Kako mi je Allah u trenutku olakšao bolove

Uzvišeni Allah od djela najviše voli da uneseš radost u srca muslimana. Ja sam bio pet, šest godina bolestan, moja žena me je hizmetila, molim Allaha da je nagradi najboljom nagradom ovoga i onoga svijeta. Nesnošljivih pet godina. Jednog jutra oko 3h imao sam jak napad bolova. Ne mogu ni da spavam, plačem, ukućani sjede kraj mene pored kreveta, niko ne može da spava. Meni tad pade na pamet hadis Allahovog poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kada je rekao za onu trojicu koji su zapali u pećinu pa im je kamen zatvorio pećinu, te su žrtvovali svoja dobra djela. Rekoh: “Sad ću ja da trgujem sa Allahom.” Ne mogu da izdržim više…
Sjetim se ja jednog detalja iz svog života. Sve to u mislima, ukućani me ne čuju. Kažem ja: “Gospodaru moj, ako sam to i to učinio iskreno radi Tebe, molim te, Ya Rabb, otkloni od mene ovu nedaću, ja više ne mogu izdržati.” Znate šta je nanosekunda.. Djelić sekunde, i bol je nestao! Ja sam zaspao. A znao sam po 15 dana nespavati. Zašto? Nekad davno, bila je jedna žena sama, udovica, čovjek poginuo u ratu, sa kćerima, nemaju ništa. Kaže meni moja vrijedna žena: “Vidjela sam da nemaju to i to.” Rekoh: “Hajmo. Hajmo odmah. Kupi im i dadni im, sutra je Bajram.” Ja sam žrtvovao to djelo da bi mi Allah otklonio nedaću.
Harmin Suljić, prof.
“Zaista je Allah velikodušan i voli velikodušne. Allah je darežljiv i voli darežljive. Voli uzvišena svojstva i mrzi loša svojstva.” (Ibn Asakir i hadis je sahih)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *