Press "Enter" to skip to content

Kako skinuti salo sa stomaka ako ste prešli 40 godina: Ovo izbjegavajte obavezno

Nutricionistica otkrila kako se riješiti masnih naslaga sa stomaka za žene iznad 40-te godine.

S godinama se brzina metabolizma usporava, pa stoga dolazi i do povećanja tjelesne težine.

Jubilarni 40. rođendan prekretnica je za mnoge stvari, pa tako i za metabolizam. Tada biste trebali pripaziti na prehranu, pogotovo ako ste već razvili ‘šlauf oko struka’.

Nutricionistica Devin Alexander savjetuje da se u prehranu uključi više bobičastog voća koje je bogato antioksidansima te slastica s niskim udjelom šećera.

Recimo, možete pojesti desert od čokoladnog pudinga s grčkim jogurtom, tamnim kakaom u prahu, stevijom i prstohvatom morske soli, rekao je i istaknuo da u prehrani treba biti proteina koji sudjeluju u izgradnji mišića i ubrzavaju metabolizam.

Smanjenje unosa škrobnih ugljikohidrata smanjuje želju za slatkim i rizik od prejedanja, tvrdi Alexander i podsjeća da bi žene koje su zašle u peto desetljeće trebale reći zbogom alkoholu.

Prvo, ima visok sadržaj kalorija, a drugo, često nas tjera na grickalice, tvrdi ona i ističe da je svako jelo dopušteno, no ključna je veličina porcije, piše Story.hr.

Dakle, stvar je u veličini porcije, a ne u eliminaciji namirnica. Sve što trebate je odrediti veličinu porcije prije kuhanja i ne dopustiti da vas ukusno jelo ‘ponese’.

‘Najčešće jedemo duple, ako ne i trostruke porcije kad smo kod kuće. Pola šalice tjestenine većini je sasvim dovoljno, a ako se bavite nekom tjelesnom aktivnošću, možete ih dodati i malo više’, savjetuje nutricionistica.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *