Press "Enter" to skip to content

KAKVE JE STATUSE NA FACEBOOKU PISAO BOJAN PRODAN: “KAD SE ZARATI JA ĆU VAS …”

Osumnjičen da je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada, lišen je slobode Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada.

Prije nepunih 15 godina Prodan je ubio. Drvenom palicom usmrtio je svog komšiju. Kao i u slučaju staraca Fadila i Ajše, koje je opljačkao nakon što ih je pretukao i svog komšiju Vučka Sarića (73) usmrtio je iz koristoljublja.

“Dosadašnja istraga ukazuje da su Memiševići prije nekoliko dana prodali kravu. Sumnjamo da je Prodan saznao za tu okolnosti pa je isplanirao pljačku. Po upadu u kuću prijetio je supružnicima i tražio novac. Oni su odbili da otkriju gdje se novac nalazi, zbog čega je krenuo da ih brutalno tuče”, rekao je izvor blizak istrazi.

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen.

“Pokojni Sarić je dan prije zločina kupio frižider i navodno molio Prodana da mu pomogne kako bi ga unio u kuću. Prodan mu je izašao u susret i pomogao, ali je tom prilikom dobro osmotrio kuću i pomislio da starac ima novca”.

Prodan naveče vratio u kuću nesretnog starca s namjerom da ga opljačka.

“Starca je brutalno pretukao drvenim štapom. Radilo se o teškim povredama usljed kojih je starac naknadno preminuo. Nakon batinanja Prodan je ispreturao sve stvari u kući, tražeći novac. Međutim, tokom uviđaja policija je u kući pronašla 2.000 KM, pa se vjerovalo da je razbojnik pokupio samo siću”, ispričao je izvor iz policije za UNA TV.

Prodan je i prije dvije godine lišen slobode, kada je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

“Kad se zarati ja ću vas istrijebiti, majku vam je..m. Nećete znati šta vam je bilo. Je..m vam svima mrtvu djecu, meni ćete na polaganje ponovo. Kuku vama, sve ću vas pobiti, gore nego ‘Jasenovac’”, napisao je Prodan u jednom od statusa na Facebooku tada.

Prodan je nakon privođenja sproveden na kriminalističku obradu, a policija i tužilaštvo nastavili su sa prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem njegove odgovornosti za napad na supružnike Memišević.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *