Press "Enter" to skip to content

Kanadski biznismen spasio 300 sirijskih izbjeglica pa oduševio javnost sljedećom izjavom…

Kanadski biznismen je potrošio milione američkih dolara kako bi pomogao sirijskim izbjeglicama da izgrade novi život u Kanadi. Jim Estill, direktor kompanije Danby Appliances, odlučio je da dovede u Kanadu 89 porodica sirijskih izbjeglica koje ukupno imaju 300 članova.
“Nisam htio da ostarim i da kažem da se moje vrijeme desila najveća humanitarna kriza i da ja nisam uradio ništa povodom toga”, rekao je on.

Biznismen Estill je potrošio gotovo 1,2 miliona dolara kako bi sponzorirao izbjeglice.

On im nudi posao u svojoj kompaniji, ali i u drugim poduzetničkim projektima.

Nastavnici, ljekari i građevinci volontiraju zajedno sa starijim izbjeglicama koje su došle tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća kako bi pomogli novim izbjeglicama.

“Imam osamsto volontera i svaka porodica koja dođe ima porodicu-mentore koji govore arapski i 4-5 porodica-mentora koji govore engleski, te se pobrinemo da imaju neke bitne stvari za svakodnevni život kao što su račun u banci, mentori se voze autobusima sa njima, kako bi im pokazali kako da se kreću, odvodimo ih na tržnicu i pobrinemo se da imaju člansku kartu za biblioteku, odnosno pobrinemo se da imaju sve što im treba”, pojasnio je Estill.

“Pomažemo im tokom teških vremena i onda oni sami izgrade novi život.”

Saff

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!