Press "Enter" to skip to content

Khabib Nurmagomedov utjecao na bivšeg člana meksičkog kartela da prihvati islam

Khabib Nurmagomedov je jedan od najpoznatijih boksača. Khabib je ruski boksač i promotor. Vidjeli ste u mnogim njegovim pobjedama da nakon što savlada svog protivnika, uvijek se pokloni i izvrši “Sudžud” prema Svemogućem Bogu, što znači potpunu predaju Bogu u islamu. Također, u mnogim intervjuima na boksačkom terenu, spomenuo je da je njegova pobjeda samo od Allaha. Uvijek zahvaljuje Allahu na blagoslovu slavom i novcem.

Jedan od Khabibovih fanova i član meksičkog kartela prešao je na islam nakon što je promatrao Khabibov način priznavanja da sve svoje pobjede i slavu pripisuje Svemogućem. U jednom intervjuu je rekao: “Prije sam se pitao zašto Khabib uvijek radi ‘Sudžud’ nakon pobjede nad protivnikom.”

Ova praksa koju Khabib provodi, da se klanja, zapala mi je za oko i počeo sam se privlačiti prema religiji islama i smatram je zaista mirnom i predivnom.

Postoji još mnogo drugih muslimanskih osobnosti koje uvijek pripisuju svoje pobjede Svemogućem Bogu. Neke od tih muslimanskih osobnosti dolaze iz nogometne pozadine, poput Muhammada Salaha i Paula Pogbe, nekih od igrača koji uvijek i često izvršavaju Sudžud kada postignu gol protiv suparničke momčadi. Vidjeli ste ih to raditi mnogo puta tijekom prijenosa uživo.

Ova radnja padanja na sedždu privlači ne-muslimanske gledatelje i fanove tih osobnosti prema islamu. Ta radnja padanja na sedždu potiče gledatelje da saznaju zašto njihovi omiljeni nogometaši ili boksači to rade, a ponekad ta znatiželja dovodi do toga da postanu muslimani iako to prije nisu bili.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *