Press "Enter" to skip to content

KO JE BILA EMIRA ŠEHAGIĆ? UGLEDNA PROFESORICA, DIREKTORICA ŠKOLE U KAKNJU, SUPRUGA RATNOG KOMANDANTA ARMIJE BIH

U Kaknju je jučer došlo do incidenta prilikom čega je sin ubio majku. Preminula Emira Šehagić inače je bila ugledna profesorica i direktorica u kakanjskoj gimnaziji. Njen muž bio je ratni komandant Dinko Šehagić.

Porodičnu kuću Šehagić jutros je zadesila tragedija nakon što je mlađi sin Armin ubio majku Emiru. On je nakon toga, shvativši šta je uradio, pokušao samoubistvo skokom u rijeku, ali su ga mještani spasili i sada se nalazi na odjelu neurohirurgije u Kantonalnoj bolnici u Zenici.
Emira je nakon što je sin nanio teške tjelesne povrede opasne po život odvezena u bolnicu, ali je nažalost tokom dana preminula.
Ona je inače penzionisana profesorica bosanskog jezika i književnosti. Predavala je u Gimnaziji “Muhsin Rizvić”, a bila je i direktorica ove škole.

Na društvenim mrežama se od nje opraštaju prijatelji, kolege i učenici kojima je predavala.
“S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici bosanskog jezika, Emiri Šehagić. Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrstan lingvista, strogi, ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje. Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se desilo u mom životu. Rahmet Vam duši, draga naša profesorice”, napisao je jedan od njenih učenika.
Osim toga, njen muž bio je ratni komandant iz Kaknja Dinko Šehagić, koji je preminuo 2017. godine.

Ratni komandant Dinko, rođen je 16.7.1957. godine u Kaknju. Fakultet političkih nauka – Smjer opštenarodna odbrana u Sarajevu je završio 1982. godine. U periodu od 1982. do 1984. godine radio je kao profesor opštenarodne odbrane u Srednjoškolskom centru Kakanj. Od 1984. godine radio je u Opštinskom štabu TO Kakanj na raznim dužnostima. Za komandanta Opštinskog štaba TO Kakanj imenovan je 1988. godine i ovu dužnost je obavljao do početka agresije na RBiH. Učesnik je Odbrambeno-oslobodilačkog rata u kontinuitetu. Obavljao je razne dužnosti, a od septembra 1994. godine do kraja Odbrambeno-oslobodilačkog rata obavljao je dužnost komandanta Trećeg manevarskog bataljona Trećeg korpusa Armije RBiH.
Šehagić je bio dobitnik brojnih priznanja kako od OV Kakanj, tako i od armijskog generala Rasima Delića i komandanta 3. korpusa ARBiH Sakiba Mahmuljina, te visokog priznanja Patriotske lige Kakanj povodom 25 godišnjice od osnivanja piše klix.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *