Press "Enter" to skip to content

Ko je junak koji je spakovao u Ladu sve što je imao u životu i krenuo u Tursku, POMOĆI BRAĆI KOJOJ JE POTREBNIJE

Jedan muškarac iz Azerbejdžana je sve što je imao spakovao u stari auto i krenuo u područje u Turskoj pogođeno zemljotresom.

Poslije jakog zemljotresa u Turskoj, pomoć stiže iz cijelog sveta. Ipak, najviše pažnje privukla je fotografija solidarnosti; stara kola puna donacija pripremljenih za pomoć žrtvama. Zemljotresi sa epicentrom u Kahramanmarašu potresli su Tursku i Siriji, ubivši hiljade ljudi.

Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je prijateljski i bratski Azerbejdžan. Pored spasilaca, azerbejdžanski narod je takođe započeo operaciju pomoći Turskoj. Fotografija koja se najviše dijelila na društvenim mrežama privukla je posebnu pažnju i postala simbol ovog zajedništva i solidarnosti, piše Kosmo.

Server Beširli je napunio svoj stari auto stvarima iz svoje oronule kuće u Bakuu i uputio se u Tursku. Njegov pomoćnik je bio brat Imamverdi Beširli.

“Doživjeli smo i ovu katastrofu kada su ljudi ostali bez odjeće i obuće. Znamo taj osjećaj. Nismo samo mi smo pomogli, već i drugi Azerbejdžanci, čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok situacije kada je došla djevojka i skinula kaput koji je potom poklonila. U narednim danima šaljemo hranu u susjednu zemlju”, rekao je on.

Fotografija je dirnula mnoge ljude, posebno nakon saznanja o uslovima u kojima živi i sam Azerbejdžanac. Mnogi su komentarisali da su oni koji imaju najmanje uvijek najveći pomagači.

(MONDO)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *