Press "Enter" to skip to content

Ko je žena Ramzana Kadirova: Rodila mu desetoro djece, sama će odabrati njegovu narednu suprugu

Na očev savjet, Kadirov je izabrao Medni za suprugu kad mu je bilo vrijeme da se ženi. Medni je tada imala 17 godina, a Ramzan 19. Par je uskoro dobio svoje prvo dijete, sina, koji je ime dobio po djedi Ahmedu, koji je poginuo braneći svoju zemlju, piše Stil.

Nakon Ahmeda, došlo je još devetoro djece, pa Medni i Ramazan sada imaju četiri sina i šest ćerki, ali su usvojili još dva dječaka i time dali primjer svima u Čečeniji da je porodica prioritet.

Osim što se bavi djecom, Medni je pokrenula i modnu liniju kojom promoviše tradicionalnu odjeću i stil. Žene u Čečeniji se oblače po strogim islamskim pravilima, pokrivajući glavu i tijelo, a lice veoma malo šminkaju.

Modna linija Medni Kadirov veoma je popularna u islamskom svijetu pa se njeni modeli izrađuju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ramzan je govorio kako njegova žena poštuje stroga pravila oblačenja, ali da se u privatnosti njihove kuće sređuje i šminka za svog muža.

Pošto je kod njih poligamija dozvoljena, Kadirov ima pravo na četiri zakonite supruge, ali još uvijek ima samo Medni. Iako se spekulisalo da je nedavno oženio još jednu, osamnaestogodišnju Fatimu koju je upoznao tokom revije svoje žene Medni, to nije istina.

Ramzan je nekoliko puta navodio da nijedna žena nije ni prinijeti njegovoj Medni, te ako dođe do toga, on će se uz blagoslov svoje prve žene – oženiti!

„Još nisam upoznao ženu koja može nadmašiti vrline i ljepotu moje voljene Medni,“ rekao je Kadirov jednom prilikom.

Predsjednik Čečenije je veoma kontroverzna i neobična ličnost, koja privlači pažnju ljudi koji i ne prate politiku. Ramzan Kadirov je postao aktivan mirotvorac i dao je značajan doprinos razvoju svoje republike i glavnog grada Groznog.

Rođen je 5. oktobra 1976. godine, a njegov otac Ahmad Kadirov bio je istaknuti političar.

Sada je Kadirov dobio titulu Heroja Ruske Federacije, a dobio je i Red za zasluge za domovinu i Red Hrabrosti.

Odbranio je diplomski rad iz ekonomije, majstor je u boksu, igra fudbal i aktivan je na Instagramu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *