KOLIKO KOŠTA ZDRAV RAZUM?

Žene po Evropi i Americi hodaju otkrivene, sa nekakvim spisima i zapisima po tijelu. Sumnjam da ih plaćaju da tako hodaju ulicom kako bi širili svoju ideologiju, iskreno sam zabrinuta za društvo, toliko da saosjećam sa gospodinom Kurzom (da prostite).

Smatram da bi pod hitno u modnoj industriji trebali postaviti određene standarde, zakone po kojim bi svi modni dizajneri morali raditi. No, to bi bilo veoma neisplativo za modnu industriju jer bi se tim zakonom regulisao utrošak materijala, pa bi sve ispot “tri metera somota” bilo kažnjivo. Očigledno je gospodin Kurz (da prostite) zabrinut za modnu industriju.

Možda nisam kompetentna pričati na ovu temu, jer mi glava nije pokrivena, ali sam kompetentnija od gospodina Kurza (da prostite) zauzeti ljudski stav i braniti pravo svojih prijateljica koje nose hidžab. Pod tom mahramom su uglavnom intelektualke, doktorice, pravnice, ekonomistkinje, učiteljice, umjetnice, spisateljice, majke… pod tom mahramom su fina i vaspitana djeca koja ni na koji način ne štete ovom društvu, pa bi ih zaista trebalo nagraditi tako što bi trebale biti plaćene da služe kao zdrav i dobar primer okruženju. Hvala vam, gospodine Kurz (da prostite) na tako dobroj ideji. Još samo da odredimo tarifu, koliko košta zdrav razum?

Izvor:bošnjaci.net

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara