Press "Enter" to skip to content

KOMŠIJE IZ ELITNOG ZENIČKOG NASELJA GDJE SE BOMBOM UBILA NAIDA (22): “U šoku smo i nevjerici”

Foto: Ilustracija
Dvadesetdvogodišnja Zeničanka Naida Č. navodno je počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe u stanu gdje je živjela sama.

Do ove nezapamćene tragedije došlo je u elitnom stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu, a koja je uznemirila stanare. Navodno, djevojka je, iz još nepoznatih razloga, bombu aktivirala sat poslije ponoći.

Prema informacijama iz policije do nesreće je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave.

– Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu. Uviđaj je na licu mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, obavljen, a prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije se radi o suicidu.

Kako je izjavila Aldina Alić, predstavnica za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) eksplozivna naprava je aktivirana u 01:10 sati.

– Do tragedije je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke Č.N. ( 1997.). Prema svim do sada obavljenim provjerama najvjerovatnije se radi o samoubistvu, istakla je Alić.

ŠOKIRANI MJEŠTANI. Mještani stambenog kompleksa Makovi na Crkvičkom Brdu u Zenici šokirani su događajem koji se protekle noći dogodio u njihovom komšiluku. Kako tvrde vidno uznemireni mještani, posebno oni u Lameli A, gdje je živjela djevojka, čuli su jak udarac.

⁃ Čuo se jak udar, poput detonacije! Odmah sam skočila iz kreveta, budući da sam spavala. Mislila sam najprije da je nešto u “Željezari” eksplodiralo. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Ubrzo su stigli policija i Hitna, a onda sam shvatila da se nešto desilo u našem ulazu – priča nam mještanka Majkova, inače komšinica stradale Zeničanke, piše Avaz.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentarisali ovaj slučaj. Na vratima stana u kojem se dogodio ovaj stravičan slučaj, kakav ne pamti Zenica, su policijske trake…

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *