Press "Enter" to skip to content

KONAKOVIĆ PORUČIO BAKIRU: HARAM TI BILO! NE MOŽE MENI TREZORAŠ GOVORITI DA SAM IZDAJNIK

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde gostovao je večeras na Face TV u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Dotakao se tema formiranja vlasti, Bakira Izetbegovića, NES-a, Stranke za BiH…

Kaže da je dobro što je pao sistem koji je Bosni i Hercegovini nanio mnogo štete.

“Ne može meni trezoraš nabaciti etiketu izdajnika. To u BiH ne pobjeđuje. Ja idem u džamiju, klanjam, ali to nije politički marketing, nego moj odnos sa Bogom. A oni su radili suprotno”, istakao je Konaković.

“Daj Bože da se SDA brzo prestroji, da pitaju svog predsjednika i njegovu suprugu zašto su im uništili sve koalicione kapacitete. Da ima grama obraza Bakir bi ujutru sazvao stranku i podnio ostavku! Plaši se konkurencije! Okupio je samo destruktivne kadrove! Volio bi da se SDA hoće vratiti zdrava!”, rekao je Konaković.

“NES je završen ovog dana kad je njihov ideolog, jer Ogrešević gore nije prvi čovjek koji odlučuje, on je drugi ili treći koji odlučuje, iznad njega postoji čovjek koji vodi sve procese, siva eminencija, Rifat Hozanović, koji je dogovorio sa Bakirom da mu da premijera, a da će on oboriti Vladu Federacije. Da li je on prevario Efendića, da li Efendić nije shvatio, ne znam”, rekao je Konaković.

On je naglasio kako su se NES i Stranka za BiH “životima borili za pozicije, a pričali o državi”, te da su na kraju pogrešno procijenili.

“Semir pogotovo. On je jutros rekao: “Oni nemaju većinu u tom Domu”. Njegovi ljudi koji mene zovu da pitaju šta je bilo, kažu da je on njima rekao: “Nemaju većinu, ne mogu to završiti””, kazao je Konaković.

Otkrio je da je preksinoć zvao Efendića.

“Zvao sam ga preksinoć, kasno tačno, jer ja radim 24 sata. On kaže: “Ma, ne mogu sad, sutra se možemo čuti”. Precijenio se, pogriješio je”, poručio je Konaković.

Čitav razgovor pogledajte u videu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *