Press "Enter" to skip to content

LIJEČILA GA JE: ARMIN BERBEROVIĆ JE UJUTRU BIO KOD DOKTORICE AZRE SPAHIĆ, ONA MU JE REKLA “VIDIMO SE DEBA”

U petak se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marijin Dvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić.

U nesreći zbog koje su građani Sarajeva izašli na proteste povrede opasne po život zadobila je Azrina kolegica.

Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola i da je Mercedesom upravljao pod zabranom jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

Kako piše Avaz, ubijena doktorica Spahić liječila majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela porodica ju je lično poznavala. Čak je liječila i njegovog brata.

Dan prije kobne nesreće djevojci Berberovića umro je otac, sahrana je obavljena tog dana i on je popio pivo.

Oko 23 sata jurio je na posao jer je bio zaposlen kao dispečer jednog taksi prijevoznika te je po dolasku na Marindvor napravio nesreću i ubio doktoricu koju je poznavao.

Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra, kako piše Avaz, bio kod Azre Spahić jer je došao po doznake oca svoje djevojke.

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se Deba” (Berberovićev nadimak). Nekoliko sati kasnije Berberović ju je usmrtio.

Berberović je pozvao policiju i Hitnu pomoć te je pokušao pomoći nastradalima. S jednom od doktorica pokušao ju je izvući ispod automobila. Ali bilo je prekasno. Zbog obilnog krvarenja preminula je na licu mjesta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *