Press "Enter" to skip to content

LIKVIDIRAO SVOJIH PETERO DJECE, SUPRUGU, NJENU MAJKU PA SEBE

Likvidirana djeca su 4-godišnji i 7-godišnji dječak, 7-godišnja, 12-godišnja i 17-godišnja djevojčica, navode u saopćenju bez imena

Muškarac iz savezne američke države Utah, čija je žena podnijela zahtjev za razvod braka neposredno prije Božića, ustrijelio je sedam članova svoje porodice, uključujući svoje petero djece u dobi od četiri do 17 godina, a zatim i sebe, izvijestili su u četvrtak zvaničnici gradića Enoch City.

U saopćenju koje je u četvrtak izdao Enoch City, muškarac je identificiran kao 42-godišnji Michael Haight, koji je likvidirao svoju suprugu Taushu Haight (40) i njenu majku Gail Earl (78).

Policija je pozvana u njihov dom na socijalnu provjeru nakon što se porodica nije čula duže vrijeme, a pronašli su tijela troje odraslih i petero maloljetnika, rekao je gradski upravitelj Rob Dotson.

Gradonačelnik Geoffrey Chesnut rekao je:

“Haightovi su bili moji susjedi. Najmlađa djeca igrala su se u mom dvorištu s mojim sinovima”, dodajući da je Enoch City “vrlo bliska zajednica. Susjedi su dobri. Ljudi su divni. A napor koji ulažemo jedni u druge je poput porodice”.

Chesnut je rekao da je policija došla u provjeru nakon što je Tausha Haight propustila sastanak u gradu i nisu uspjeli do nje doći, kao i da su ona i jedna od njenih kćeri viđene na crkvenom događaju u utorak navečer.

Gradski zvaničnici odbili su komentarisati zaključke o učinku zahtjeva za razvod, za koji su rekli da je podnesen 21. decembra.

Enoch City s oko 8.000 stanovnika nalazi se u jugozapadnom dijelu Utaha, oko 400 kilometara južno od Salt Lake Cityja.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *