Press "Enter" to skip to content

Lošo: Ovo je rat Krista i Antikrista, a Zapad je Antikrist. Putin će pobijediti

UMIROVLJENI admiral Davor Domazet Lošo za veći dio hrvatske javnosti predstavlja klauna koji širi teorije zavjere, ali je za manji dio geostrateški genij koji je jedini u stanju ispravno rastumačiti kompleksne međunarodne odnose.

Ovaj autor knjiga poput Gospodari kaosa i Hrvat je ratnik, koji je predvidio da će Treći svjetski rat početi u Rijeci 2030. godine, nije se oglašavao u javnosti otkako je počela Putinova invazija na Ukrajinu.

Lošo je svoje tumačenje ponudio na Podcastu Velebit
Lošo je inače poznati obožavatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, kojega je svojedobno opisao kao jedinog branitelja pravih kršćanskih vrijednosti.

Trebalo je više od tjedan dana da Lošo složi svoju analizu rata u Ukrajini, a ponudio ju je na ekstremno desnom Podcastu Velebit.

Nekadašnji Tuđmanov general i Kolindin savjetnik pričao je takve besmislice da su njegove izjave na trenutke izazvale čak i čuđenje voditelja Marka Juriča, koji inače ozbiljnog lica može slušati i najveće nacionalističke i fundamentalističke gluposti.

“Rat je pokrenula okultna oligarhija”
Naravno, Lošo nije iznevjerio.

“Rat je pokrenula okultna oligarhija, koja je nastala u Veneciji pa je preko Nizozemske došla u Veliku Britaniju, a iz nje u Ameriku”, započeo je svoju analizu umirovljeni admiral. “Okultna oligarhija vlada dubokom državom”, pojasnio je.

“NATO je od Drugog svjetskog rata služio američkoj okultnoj oligarhiji za pacifikaciju Europe. Putin je povukao crvene linije, nacionalna sigurnost Rusije je bila ugrožena sa svih strana”, nastavio je.

Lošo je ponudio i malo povijesnog konteksta za aktualni rat u Ukrajini.
“Ne zaboravimo da je u 10. stoljeću na području današnje Ukrajine uspostavljena Hazarska država, koju će – ona je trajala otprilike 300 godina – dokinuti ruski knez Svjatoslav. Hazari to nikad nisu oprostili Rusiji i zato je nametnuta Oktobarska revolucija koja je dobro razorila Rusiju”, rekao je.

“Ukrajinski jezik je narječje ruskog, Kijev nikad nije bio ukrajinski”
Zanimljivo je da Lošo, za razliku do ostatka hrvatske ekstremne desnice, nema dobro mišljenje o Stepanu Banderi i njegovim ideološkim nasljednicima. Smatra ih lutkama na koncu zapadnih obavještajnih službi.

“U Ukrajini je 2014. grubo izvršen državni udar s elementima nacističkih skupina inspiriranih Stepanom Banderom. Njegovi spomenici sada niču diljem Ukrajine. Ukrajina je stvorena u Oktobarskoj revoluciji, ukrajinski jezik je inačica ruskog jezika. Ukrajinski je narječje ruskog”, kazao je Lošo.

Dapače, on na Putinovoj liniji poriče Ukrajincima da su nacija sa svojim jezikom.

“Kijev nikada nije bio ukrajinski, nikada!” uskliknuo je Lošo u jednom trenutku.

“U Ukrajini se provodila nacifikacija. Kako ne uvažavaju da je Ukrajina ruska zemlja?” pita se.

Banderine snage opisuje kao “čisto nacističke” te se zgraža nad pozdravom “Slava Ukrajini”.

No Lošo odbija usporedbe s Domovinskim ratom.
“Nikakve veze nema Domovinski rat s ovime što se događa u Ukrajini. Naš HOS se ne može uspoređivati s Azovom”, naglasio je admiral.

Opravdavanje Putina
Opravdava prijetnje ruskog predsjednika.

“Putin nigdje nije govorio o nuklearnom oružju, nigdje ga nije spomenuo. On je u svojem obraćanju spomenuo snage odvraćanja, a to može biti i hipersonično oružje”, ističe hrvatski admiral.

Lošo već zna kada će završiti rat, koji doduše odbija nazvati ruskom invazijom ili ratom uopće, već govori stalno o “specijalnoj operaciji”.

“Znate kad će završiti ova operacija u kojoj će ruske snage pobijediti? Kada Rusi uđu u Dnjipro”, otkrio je Lošo.

Lošo kaže da su ključ rata tajni laboratoriji za proizvodnju biološke bombe
“Ključ specijalne operacije koju je Rusija pokrenula su biolaboratoriji u Ukrajini. Ima ih 13, jedan je bio na onom Zmijskom otoku. Rusi su prvo uništili te laboratorije. U njima je trebalo proizvesti biobombu”, dodao je. Lošo tvrdi da Ukrajina nije kontrolirala te laboratorije, već je dozvolila da ih okultna oligarhija otvori na njenom tlu, a to je odobrio predsjednik Volodimir Zelenskij.

“Svaki narod ima svoj genotip. Mi Hrvati imamo ilirsko-dinarski genotip. I nema nikakvih Slavena. A Srbi su 60 posto glavni genotip turski. Što su oni radili u tim laboratorijima? Proučavali su genotipe. I ako se napravi ta biološka bomba, ona može uništavati pojedine etničke skupine”, nastavio je razvijati narativ Lošo.

Zapravo je Putin spasio svijet od novog i strašnog biološkog oružja, ako je vjerovati Loši. Inače, sličan zaplet s biološkim oružjem koje genetski targetira svoju metu može se naći u zadnjem filmu o Jamesu Bondu. On je Englez, a Englezi kontroliraju okultnu oligarhiju. Dakle… Lako je “razmišljati” kao Lošo.
“Ukrajina je htjela napasti Krim i Donbas”
Lošo tvrdi da je 22. veljače trebala “krenuti operacija napada ukrajinskih snaga na Krim i Donbas”. Putin je to zaustavio priznanjem neovisnosti Donbasa, tvrdi Lošo.

Sumnjive su mu ukrajinske izbjeglice koje vidimo na TV-u.

“Pogledajte ove izbjeglice. Jel vi znate da postoji nešto što se zove glumci za krize? To je Hollywood razvio. Pogledajte ukrajinske izbjeglice u odnosu na naše iz Domovinskog rata. Naši su bili uplakani i ranjeni, a ovi su sređeni i dobro odjeveni”, ističe.

“Više će sankcije koštati Zapad nego Rusiju”, predvidio je Lošo u jednom trenutku. Rekao je da Rusiji ne treba Europa te će se okrenuti tržištima Indije i Kine.

Lošo je odjednom otkrio brigu za ljudska prava.

“Stvorila se antiruska histerija. U Zagrebu više neće izvoditi Čajkovskog! To su hitlerovske metode”, konstatirao je.

“Ovo je boj Krista i Antikrista”
Lošo je tijekom dvosatnog intervjua često govorio o “ruskoj Ukrajini” te objašnjavao kako je Ukrajina poput Jugoslavije i da jedan (veći) dio zapravo pripada Rusima. Za eskalaciju sukoba je kriv Zapad, a ne Rusija. Ukrajinu je okultna oligarhija gurnula u sukob s Rusijom. Hollywood je tvornica proizvodnje zla. Itd.

“Ovo je boj Krista i Antikrista”, zaključio je Lošo i Zapad proglasio Antikristom. “Ovo je sukob unutar bijele rase, a neka druga rasa stoji sa strane i čeka”, dodao je i predvidio da će sljedeći sukob biti u vezi s Tajvanom.
Zelenskom zamjera što se “oblačio u žensku odoru” i “hodao u štiklama”. On je eksponent liberalnog Zapada “na kojem muškarac više nije muškarac”.

Admiral je naglasio da on nije “proruski orjentiran, već prohrvatski”, unaprijed odgovorivši na napade “vučjeg čopora” koji će doći. Dodao je da je “geostrateg i analitičar koji je završio mnoge škole i napisao mnoge knjige”, te se požalio što ga ne zovu u Otvoreno na HTV-u. Usprotivio se tome da Hrvatska Ukrajini šalje oružje, te je rekao da se Hrvatska ne bi trebala zamjeriti Rusiji, već se držati po strani.

Lošo ima fanatične obožavatelje
Nažalost, Lošine tlapnje kod nekih padaju na plodno tlo, o čemu svjedoče i komentari na YouTubeu, koje prenosimo u originalu i bez ispravaka.

“Hvala Admirale za obrazloženje.Svemoguči Otac nek vas čuva”, poručuje stanovita Ivanka.

“Ovog čovjeka kad vidim uvjek me preplavi respekt prema njemu. Legendo ziv zdrav bio i habala ti za operaciju oluju”, zahvaljuje Albert.

“Hvala što ste ugostili našeg legendarnog admirala kojeg dugo čekamo. Jedini relevantan da govori o geostrategiji”, piše treći komentator ispod Lošinog intervjua.

“Svaka čast gosp. Admirale. Čita san neke vaše knjige posebno Gospodari Kaosa ,tako da me ne iznenađuje analitički prikaz koji ste dali. Kamo sriće da naše političko vodstvo promišlja na način kao Vi i da vode brigu o Hrvatskom Narodu i našoj Državi a ne što su potrčkala kojekakvih stranih interesa”, dodaje četvrti komentator.

Lošo ima i mnogo fanova u Srbiji. Sam se čak pohvalio da su ga tamo nazvali “hrvatski vojskovođa”.

“Covek prica ono sto misli zna,ato se poklapa sa faktima,svaka mu cast,nisam rusofil a srbin sam,no istina mi je uvek draga…bravo za vaseg admirala,satkan je od dobrog ljudskog materijala,sto je retkost danas. Pozz.iz shumadije”, jedan je od reprezentativnih komentara iz Srbije.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *