Press "Enter" to skip to content

Lukašenko: Raspoređivanje zapadnih mirovnih snaga u Ukrajini znači treći svjetski rat

BJELORUSKI predsjednik Aleksandar Lukašenko upozorio je da bi poljski prijedlog za raspoređivanje zapadnih mirovnih snaga u Ukrajini mogao izazvati treći svjetski rat.

Lukašenko, koji je Rusiji dopustio da koristi bjeloruski teritorij za slanje trupa u Ukrajinu, rekao je da će, ako se prihvati prijedlog Poljske, “to značiti treći svjetski rat”. “Situacija je vrlo ozbiljna i vrlo napeta”, rekao je Lukašenko, prema izvješću Associated Pressa.
Neviđene posljedice
Podsjetimo, prošlog tjedna je čelnik poljske vladajuće stranke rekao da bi u Ukrajinu trebalo poslati međunarodnu mirovnu misiju i dati joj sredstva za obranu. Nekoliko zapadnih zemalja reklo je da neće rasporediti svoje trupe u Ukrajinu.

Vladimir Putin je na početku ruske invazije na Ukrajinu upozorio da bi svako strano uplitanje u vojnu akciju Moskve izazvalo trenutni ruski odgovor s posljedicama koje dosad nisu viđene.

Upitan o prijedlogu Poljske, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: “Bila bi to vrlo nepromišljena i iznimno opasna odluka. “Peskov je rekao da bi svaki mogući kontakt između ruskih i NATO snaga “mogao imati jasne posljedice koje bi bilo teško popraviti”.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *