Press "Enter" to skip to content

Majka djevojčice koja je prodavala krofne za liječenje oca: Skupili smo novac, idemo u Moskvu

Priča o djevojčici Nini Ninković iz Novog Sada koja je nedavno odlučila prodavati krofne kako bi svom ocu platila liječenje, dobila je sretan završetak.
Naime, njena majka Nataša Ninković danas se oglasila za srbijanski medij Kurir, rekavši da su skupili potreban novac za njenog supruga i Nininog oca Zorana.

“Sve je otišlo predaleko, ljudi dolaze sa svih strana i hvala svima. Moram da kažem da smo skupili novac i da idemo u Moskvu. Karta do Moskve košta 1.000 eura, a vidjet ćemo koliki su ostali troškovi. Za sada imamo dovoljno novca”, poručila je Ninina mama.

Putem medija se oglasio i ministar finansija u Srbiji Siniša Mali koji je rekao da će država pomoći Nininoj porodici kako bi pronašli što bolje rješenje za njenog oca.

Podsjećamo, djevojčica je došla na ideju da prodaje krofne po simboličnoj cijeni od 100 dinara, a u tome su joj pomogle njena mama i baka. Ubrzo se njen humani gest proširio društvenim mrežama i djevojčica je za jedan dan uspjela prodati 500 krofni.

Njen otac Zoran 2016. godine je izgubio vid uslijed ablacije retine. Potom mu je 2022. godine dijagnosticirana simpatička oftalmija i panuveitis, zbog čega mu se stanje pogoršalo.

Klix

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *