Majka koja je bacila dijete u rijeku: Sinulo mi je da ubijem bebu dok je spavala

Državni tužilac Hasan Lukač odredio je 72 satno zadržavanje Edini Kastrati (18) zbog sumnje da je 29. juna svog sina starog četiri mjeseca bacila u Plavsku rijeku. Ona je uhapšena ranije danas, a na saslušanju pred Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju je rekla da se na taj korak odlučila jer je, navodno, nevjenčani suprug zlostavljao i tukao.

Državni tužilac je kazao da je tokom uviđaja pretražen teren oko Plavske rijeke, ali da dijete još nije pronađeno.

– Naložio sam privođenje osamnaestogodišnje Kastrati i ona je u cjelosti priznala krivično djelo nakon čega sam joj odredio 72 satno zadržavanje – kazao je Lukač.

On je potvrdio da je Kastrati na saslušanju kazala da je živjela sa nevjenčanim suprugom koji je tukao i maltretirao, da je zbog toga odlučila da se riješi djeteta, te da već ima osamnaestomjesečnog sina koji živi sa njenim suprugom i njegovim roditeljima.

– Nakon isteka tužilačkog zadržavanja donijeću naredbu za sprovođenje istrage sa prijedlogom za određivanje pritvora, a onda slijedi i saslušanje većeg broja svjedoka, kao i posmatranje osumnjičene od strane ljekara odgovarajuće struke – najavio je Lukač.

Prema nezvaničnim saznanjima CDM-a Kastrati je tužiocu ispričala da zbog svega što je trpjela od muža nije imala drugog izlaza osim da ubije dijete.

– Edina Kastrati je prilikom saslušanja rekla da joj je ideja da ubije svoju bebu “sinula” dok je gledala kako spava – dodao je izvor CDM-a.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, kazali su ranije iz Uprave policije.

Kastrati je živjela u vanbračnoj zajednici i njen nevjenčani suprug je ovaj slučaj prijavio policiji.

U Plavu je teško naći sagovornika koji neće izraziti ogorčenje i zapanjenost zbog slučaja bacanja bebe u rijeku. ”

Vijesti su kontaktirale NVO SOS telefon iz koje su kazali da se Edina Kastrati nije javljala ovoj organizaciji zbog eventualnog porodičnog nasilja.

– Mi smo prosto zgroženi. Postoji dosta skrivenih slučajeva nasilja. Bilo je i dosta surovih ubistava u ovom kraju, ali ovako nešto još nije zabilježeno. Ne postoji nikakvo opravdanje, pa ni to što Edina ima 18 godina – kazali su.

Iz SOS telefona su rekli i da su njihovi predstavnici članovi Opštinskog multidisliplinarnog tijela za suzbijanje nasilja u porodici i da ni tom timu nije poznat slučaj Edine Kastrati i da nije prijavljivano nasilje u toj vanbračnoj zajednici.

Uviđaj u Plavu je obavljen na Plavskoj rijeci gdje se pretpostavlja da je ona bacila dijete, prenosi Blic.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara