Press "Enter" to skip to content

“Majka mi se udala za svekra i rodila mu kćerku, zajedno smo bile trudne”: Šok ispovijest Emine koja je sahranila 5 djece

Emina Habibović ima nevjerovatnu životnu priču koja krije filmske detalje. Naime, ona je imala svega 18 godina kad se udala, a rodila je osmoro djece, od kojih je petoro umrlo. Operisala je kuk, pa je zdravlje ne služi baš najbolje, ali uprkos svemu, nije izgubila vedrinu i vjeru da će biti bolje.

– Ja sam se mlada udala, rodila sam osmoro djece. Umrlo mi prvo dijete, od tri godine, drugo je umrlo od godinu, treće je umrlo od 20 dana – jedno mi umrlo, pa sam kasnije opet rodila drugo. Taman što sam ukopala dva muška djeteta, rodila sam žensko – koje je umrlo, objasnila je nana Emina i dodala:

– Muž mi je imao 4 operacije, imao je minimalnu penziju. Umro je od infarkta.

Njena majka imala je padavice, a kako Emina kaže, zbog toga je morala da se uda za svog svekra, kojem je rodila dijete.

– Moja mati se udala za svog svekra, imala je dva sina i mene. Bila je udovica, imala je pastorka koji je poginuo, a za njega je dobila penziju. Ona je troje nas othranila s mukom i patnjom. Onda je i meni došla sudbina da se udam. Udam se ja, a moja mama se uda za svekra. Živjeli smo fino.

Emina je ostala trudna u isto vrijeme kad i njena majka, te su zajedno gajile djecu, sve dok zla kob nije došla po svoje.

– Nas dvije smo zajedno ostale trudne, rodila mi je sestru, a ja sam trebala da rodim 15 dana poslije nje. Kaže ona meni “Sine, ja sam se riješila, a kako ćeš ti?”, ja rek’o “K’o i ti, kako mi je Bog dao”. Ubrzo sam se i ja porodila. Ona je imala mlijeka, a ja nisam. Na kraju je ona dojila moje dijete. Prvo nadoji moje dijete, pa onda svoje, iskrena je bila Emina.

– Njeno dijete jelo je sve, a moje nije htjelo ništa. Dijete mi je živjelo godinu data i umrlo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *