Press "Enter" to skip to content

MAJKA OSTAVILA SEDMERO DJECE, A NJIHOVA PORUKA NJOJ ĆE VAS RASPLAKATI!

Sada Safet i njegova brojna porodica imaju dovoljno namirnica, svi su utopljeni za zimu, nabavili su ogrev, platili dug za struju, kupili televizor. I, što je posebno značajno, u selu Vojniće, na samo dva kilometra od Novog Pazara, grade novu kuću donacijama čitalaca “Vesti”.

Presrećni

– Svi u kući smo presrećni, jer se nazire kraj našim mukama. Kad izgradimo kuću i preselimo se u Vojniće, do škole u Novom Pazaru moći ćemo da “otrčimo” za deset minuta. Sada pešačimo satima i kilometrima, a i za tatu Safeta, građevinskog radnika, u gradu će biti više posla. Samo da nam se još mama javi… Iako nas je bez pozdrava ostavila i otišla nekuda, mi je još volimo. Ne mora da se vrati, samo neka nam se javi – priča 13-godišnja Safetova ćerka Umihana, koja je zadužena za mužu krave, mleko i pečenje hleba.
Prosto je neverovatno šta nam se dobro dogodilo. Dok nas nisu posetili Hido Muratović i reporter “Vesti” maštali smo samo da nam u našem kućerku bez vode i kupatila bude toplo i da nam skromne zalihe brašna potraju što duže. O kući nismo mogli ni da sanjamo. Odjednom, Bog nas je pogledao. Sve nam je krenulo kako se samo poželeti može. Pošto smo dobili najneophodnije namirnice, ogrev, odeću i obuću počele su da pristižu donacije za igradnju kuće na placu koji nam je na periferiji Novog Pazara poklonio anonimni dobrotvor. Odmah smo započeli gradnju i hvala Bogu i dobrim ljudima uspeli smo da stavimo i prvu ploču – priča presrećni Safet i naglašava da je u dosadašnje radove uloženo oko 4.000 evra i da su većinu novca obezbedili čitaoci “Vesti”.

Nakon što je izbetonirao prvu ploču i radove prekinuo do proleća, Safetu je pristiglo još nekoliko donacija. Učesnici Džipijade, tradicionalnog takmičenja automobilista iz ovog kraja, uručili su mu 230 evra, od Mitka Pepića iz Nemačke stiglo mu je 50 evra, od Šuća i Ramke Bačevac iz Švedske 100 evra, od Miralema Škrijelja iz Švajcarske 100 franaka i od Milorada D. iz Austrije 100 evra.

– Ovaj novac sačuvaćemo za proleće i nastavak radova. Ima još mnogo do krova, a potom i do useljenja, ali važno je da je krenulo. Kad se kuća gradi i Bog pomaže. Nadamo se da će nam Hido Muratović, “Vesti” i dobri ljudi iz celog sveta pomoći da kuću završimo i da se tokom iduće godine i uselimo. Svima koji su nam pomogli dugujemo zahvalnost do neba, molimo se Bogu za njihovu sreću i zdravlje i nadamo se da će im se dobro dobrim vratiti, – poručuje Safet.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *