Press "Enter" to skip to content

Majka ubice preko 20 osoba iz Teksasa: Molim vas oprostite mu, imao je svoje razloge

Majka Salvadora Ramosa, tinejdžera koji je u Osnovnoj školi Robb u Teksasu ubio 19 učenika i dvije učiteljice, molila je za oprost svom sinu.

Adriana Martínez Reyes, čiji je sin u vremenskom periodu od nekoliko dana kupio dvije puške i ogromnu količine municije te ubio 21 osobu, dala je izjavu za medije.

“Nemam riječi. Ne znam što je mislio. Imao je svoje razloge zašto je učinio to što je učinio. Molim vas, ne osuđujte ga. Ja samo molim da mi oproste nedužna djeca koja su stradala”, rekla je njegova majka, piše Index.
Reyes je bila previše uznemirena da bi raspravljala o razlozima koji stoje iza odluke njenog sina da upuca svoju baku i nakon toga počini masakr u obližnjoj školi.

Podsjetimo, republikanski senator iz Teksasa Tony Gonzales izjavio je danas da je masovni ubica Salvador Ramos uhapšen prije četiri godine nakon što je “rekao ljudima da planira pucati u školi kada navrši 18 godina”.

“Ubica je uhapšen prije nekoliko godina, prije četiri godine, jer je imao ovaj plan i rekao – kad budem apsolvent 2022. godine, pucat ću u školu”, rekao je Gonzales za Fox News.

Važno je istaknuti da su vlasti ranije rekle da Ramos nije imao kriminalnu historiju.
Radio Sarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *