Press "Enter" to skip to content

MAJKA UBILA SINA (5) PA SEBE, TIJELA NAŠAO OTAC

O cijelom ovom događaju oglasilo se Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. U Ministarstvu kažu da do sada u toj obitelji nije bilo postupanja zbog nasilja.
“Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena”

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike užasnuto je današnjim tragičnim događajem u Donjoj Bistri. Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji”, stoji u prvom dijelu priopćenja.
“Odgovornost je svih da učinimo sve što je u našoj moći”

“Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje”, poručili su iz Ministarstva.

Tijela žene i dječaka (5) pronašao suprug

Kako neslužbeno doznajemo, tijela je pronašao suprug koji je, prema informacijama kojima raspolažemo, i otac djeteta. Obitelj je u Bistru doselila relativno nedavno i bili su podstanari.

Radi se, doznaje Index, o 5-godišnjem dječaku.

Djelo je vjerojatno počinjeno oštrim predmetom, dakle hladnim oružjem, no više će se znati nakon očevida.

Gotov očevid

Završen je očevid u obiteljskoj kući u Donjoj Bistri u kojoj su nešto iza podneva pronađena beživotna tijela majke i sina (5) s vidljivim tragovima nasilja.

Policija se još nije oglasila o rezultatima očevida.

Nije bilo postupanja socijalne službe zbog zlostavljanja ili zanemarivanja, ali jest zbog smanjene roditeljske sposobnosti

Postupanja Centra za socijalnu skrb u obitelji u kojoj se dogodila tragedija nije bilo zbog zlostavljanja ili zanemarivanja djeteta, ali kako javlja Nova TV, bilo je klasičnog postupanja, kada je riječ o socijalnim slučajevima, koje se odnosi na smanjene roditeljske sposobnosti, zbog čega su izvršavane redovite provjere u obitelji.

Policija se možda neće oglasiti večeras

Premda je policija najavila da će se oglasiti priopćenjem nakon dovršetka očevida, moguće je da to ne bude večeras, nego sutra ujutro.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *