Press "Enter" to skip to content

Majke Srebrenice i Udruženje žrtava i svjedoka genocida: Dodik mora biti smijenjen, prešao je crvenu liniju

Udruženje Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Udruženje žena Podrinja, Udruženje Majke Srebrenice i Udruženje žene Srebrenice reagovali su na istupe predsjednika RS Milorada Dodika.

“Nakon jučerašnjeg brutalnog vrijeđanja žrtava genocida u Srebrenici, smatramo da je bilo kakav razgovor sa Dodikom završen. Kabadahija koji smatra da je samo on na ovom svijetu i da samo on odlučuje ko je šta, mora biti zaustavljen. Svako ko poslije jučerašnjeg kabadahijskog ponašanja i brutalnog vrijeđanja žrtava srebreničkog genocida pokuša razgovarati ili opravdati njegov nastup, smatra ćemo da podržava govor mržnje i negiranje genocida. Pozivamo sve političke aktere u Bosni i Hercegovini da zauzmu jasan stav. Dodik mora otići!

Pitamo gospodina Kajganića, zašto postoji Tužilaštvo BiH? Pozivamo međunarodnu zajednicu da prekine sve kontakte sa Dodikom i prestane sa licemjernim ponašanjem. Pozivamo visokog predstavnika da smijeni Dodika, jer je prešao crvenu liniju. Sve osim smjene i udaljavanja Dodika iz političkog života u BiH je nastavak agonije cijele Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz udruženja.

Podsjećamo, Dodik je tokom jučerašnjeg burnog sastanka sa liderima Trojke i HDZ-a u Konjicu opsovao genocid u Srebrenici, zbog čega je zamalo došlo do fizičkog sukoba između njega i ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *