Press "Enter" to skip to content

Mama hrvatske manekenke oduševljena ljudima u BiH: “Prelazim jedan dan bosansku granicu. Carinik me ljubazno pita kako sam. Gledam je l’ se možda poznajemo od nekud”

Majka poznate hrvatske manekenke Ljupke Gojić Mikić, Željka Barać Gojić, oduševila se ljubaznošću Bosanaca i Hercegovaca, a svoje iskustvo opisala je na Instagramu.

“Prelazim jedan dan bosansku granicu. Carinik me ljubazno pita kako sam. Gledam je l’ se možda poznajemo od nekud. Vraća dokumente ‘Sretan put’ kaže”, započela je Željka svoju objavu.

“Stanem kraj žene koja prodaje voće, kad smo bile gotove ona pokupi vrećice, nisam se ni snašla i odnese sve do auta… Kupujem u nekoj trgovini… Dvoja puna kolica… Ne znam koliko mi vrećica treba, djevojka na kasi veli imate ove veće, čvrsće za 30 feninga…

Ok, dajte koliko mislite da treba! Slažem i stavljam vrećice u kolica i pakete mlijeka, vode, svašta nešto i platim karticom! Al’ vidim ostale mi neke sitnice… Treba mi mala vrećica, pitam prodavačicu, veli ima ova od 10 feninga, ali ja nemam.

Pruža mi dvije vrećice i veli ‘Evo neka bude od mene’”, nastavila je opisivati svoje doživljaje Željka. No, tu nije bio kraj njenim iznenađenjima.

“Guram ta kolica jedva, doguram do auta jedna, pa druga… Stvori se neki čovjek i počne tovariti sa mnom u gepek ‘aj da ti pomognem, ti slaži ja ću dodavati”’ Razmišljam što da mu dam kad završimo, a nikako da završimo, već mi i neugodno, upeklo za poluditi, 36 stupnjeva…

Nemam novaca, samo karticu! Moj vječni, nemarni problem. U džipu zetove Dinamove majice, čarape, tenisice… Da mu dam nešto od toga? Tko zna za koga navija, možda ga uvrijedim.. Srbin, Hrvat, Bošnjak… Tko zna, slažem i razmišljam…

Vjerojatno čitav dan stoji na tom parkiralištu i jedva čeka nekoga tko se natovario da pomogne i dobije kakvu crkavicu… Završavamo s dva paketa mlijeka, imam još par minuta smisliti sto ću dok on vraća kolica. Čak i to…

Zatvaram gepek i bacam pogled na sasvim solidan auto parkiran kraj mene i gospođu na suvozačevom mjestu, smješka mi se, jede sladoled i strpljivo čeka muža!

On se vraća, ‘aj’ zdravo’ veli, sjeda za volan i odoše.. Opisati ne mogu sebe u tom trenutku! Dragi Bosanci bilo koje vjere i nacionalne pripadnosti, NE DOLAZITE U EUROPU, POKVARIT ĆEMO VAS”, zaključila je Željka.

Mnogi u komentarima su se složili s njom.

“Radim u trgovini i uvijek kažem kako su najpristojniji i sa najvedrijim duhom! Potpisujem sve šta ste napisali”, “Jao kako je ovo lepo. Pa Bosanci imaju dušu veliku kao kuća”,

“Nema do Bosne, obožavam svoje jarane tamo”, “Aaa kako lipo i nezamislivo u nas u Hrvatskoj”, samo su neki od komentara ispod objave koja je pokupila preko hiljadu lajkova.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *