Press "Enter" to skip to content

Mama pokazala strašne posljedice koje može imati ljubljenje djece u usta

Dobro je poznato da dojenčad i malu djecu ne treba ljubiti u usta. Ako se pitate zašto, pročitajte iskustvo 21-mjesečne djevojčice Sadie. Nju je odrasla osoba poljubila u usta i tako joj prenijela virus herpesa.

“Dobila je dvije sitne mrlje na usni, a zatim i temperaturu 39. U roku od nekoliko sati mrlje su se proširile po čitavom licu, a u ustima su se pojavila bijele mrlje. Posvuda, posebno iza zuba. Od najmanjeg dodira bolna mjesta bi prokrvarila, a ona vrištala od muke”, ispričala je njezina mama Leah Green za edukativnu stranicu Tiny Hearts Education.

Green je odlučila ispričati svoju priču kao pouku drugim roditeljima.

“Nije mogla jesti ni piti, što je rezultiralo gubitkom težine i dehidracijom. Četiri dana je visila po meni i svako malo vrištala. Otišli smo kod liječnika, dobili kremu za mrlje, ali to je potrajalo čak tri tjedna. Vidjeti vlastito dijete u takvoj boli je nezamislivo. Molim vas, nemojte ljubiti djecu u usta i nemojte dopustiti da to radi itko drugi. Nije važno o kome je riječ i hoće li se uvrijediti”, upozorila je i zamolila roditelje da dijele njezinu priču kako bi podigli svijest o posljedicama ljubljenja djece u usta.

Jedno istraživanje pokazalo je da 38 posto majki ljubi djecu u usta, a 14 posto njih s djecom dijeli žlicu. Međutim, čak i najkraćim poljupcem s roditelja se na djecu mogu prenijeti štetne bakterije koje uzrokuju karijes, kao i virus koji uzrokuje herpes.

Index

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *