Press "Enter" to skip to content

Marine Le Pen: Osobe sa maramom biće kažnjene na isti način kao što je protivzakonito nevezivanje pojasa

Predsjednička kandidatkinja krajnje desnice u Francuskoj Marine Le Pen obećala je da će, ako bude izabrana za predsjednicu Francuske, izreći novčane kazne muslimanima koji nose marame u javnosti.

U razgovoru za radio RTL Le Pen je objasnila kako će se provesti svoje obećanje o zabrani nošenja marame na svim javnim prostorima, rekavši da će ga policija provoditi na isti način kao i nošenje pojasa u automobilima.

“Ljudi će biti kažnjeni na isti način kao što je protivzakonito nevezivanje pojasa. Čini mi se da je policija itekako u stanju sprovesti ovu mjeru”, rekla je.
“Mi se ne borimo protiv ljudi, mi se borimo protiv procesa, protiv totalitarne ideologije koja se zove islamizam”, rekla je Le Pen.

Le Penova je rekla da će iskoristiti referendume kako bi pokušala izbjeći ustavno osporavanje mnogih zakona koje je predložila na osnovu toga da su diskriminatorni i krše lične slobode.

Nakon 97 posto prebrojanih glasova nakon jučerašnjih izbora u Francuskoj, aktuelni predsjednik Emmanuel Macron ima 27,35 posto glasova, a Marine Le Pen 23,97 posto. Te njih dvoje idu u drugi krug glasanja, koji će biti organizovan 24. aprila.

U svome obraćanju nakon prvih rezultata izbora, Emmanuel Macron
Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *