Press "Enter" to skip to content

MAŠALLAH: Jasna poruka iz Katara: “Nećemo mijenjati vjeru na 28 dana zbog LGBT populacije”

Abdullah Al Nasari jasno poručio
Organizatori Svjetskog prvenstva u Kataru koje se igra od 21. novembra do 18. decembra još jednom su jasno poručili kako pripadnicima LGBT populacije neće biti dozvoljeno da ističu svoja obilježja tokom Mundijala.
Katarski zakoni su strogi u kažnjavanju svih koji ističu homoseksualnost. Zatvorske kazne su žestoke, a svako ko bude i pokušao da nešto takvo istakne tokom Mundijala bit će žestoko kažnjen.
Šef sigurnosti na Svjetskom prvenstvu Abdullah Al Nasari jasno je poručio da Katar neće mijenjati vjerska uvjerena na 28 dana koliko traje prvenstvo.

“Ako želite isticati LGBT populaciju radite to u društvu gdje će to biti prihvaćeno. Nemojte dolaziti i vrijeđati čitavo društvo. Nećemo mijenjati našu vjeru na 28 dana”, rekao je Abdullah Al Nasari i dodao je:
“Ako navijač podigne LGBT zastavu na stadionu, ona će biti uklonjena, ali ne zato da bismo ga uvrijedili već da ga zaštitimo. Ako to ne učinimo, neko bi ga mogao napasti. Ako ste već kupili kartu, došli ste na utakmicu, a ne da iskazujete svoje stavove”, poručio jeon.

Homoseksualci mogu u Katar, ali uz jedan bitan uslov
Predsjednik organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u Kataru Nasser Al-Khater saopštio je kako LGBT osobe mogu bez ikakvih problema gledati utakmice na Mundijalu naredne godine.

Katar ne dozvoljava homoseksualnost u svojoj zemlji, ali su spremni da otvore vrata LGBT osobama tokom prvenstva od 21. novembra do 18. decembra.

Potvrdio je to i Nasser Al-Khater, ali postoji jedan uslov kojeg se sve LGBT osobe moraju pridržavati.

“Homoseksualnost kod nas nije dozvoljena, ali obećavam vam da će sve LGBT osobe biti sigurne tokom Svjetskog prvenstva. Bit će im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uslov da svoju seksualnost ne ističu javno”, rekao je Al-Khater.

Objasnio je i zašto to traži od LGBT osoba.

“Katar i susjedne zemlje su mnogo konzervativnije i samo molimo navijače da to poštuju. Uvjeren sam da će to učiniti, baš kao i naši”.

“Oni dolaze u Katar kao navijači, da gledaju utakmice i to će im kao i svakom drugom čovjeku biti omogućeno”, poručio je Al-Khater.
sportsport

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *