Press "Enter" to skip to content

Mason Albert Pike: “Treći svjetski rat mora biti potaknut borbom između političkih cionista i vođa islamskog svijeta”

Jedan od najvećih masona Albert Pajk 1871. godine napisao je pismo  Đuzepeu Maziniju, italijanskom političaru i novinaru, koje otkriva plan Iluminata za 3. Svjetski rat.

Albertovo pismo je bilo izloženo u biblioteci Britanskog muzeja u Londonu do 1977. godine, prije nego što je neobjašnjivo uklonjeno od očiju javnosti.

Đuzepe Mazini je bio talijanski revolucionarni vođa sa sredine 1800-ih.

Albert Pajk je bio mason 33. stepena, okultist, Veliki Meštar i kreator masonskog Škotskog reda Reite. Pročitajte izvadak iz pisma, koji pokazuje kako su tri svjetska rata planirana mnogo generacija prije nego što su provedena u djelo.

 

“Prvi Svjetski rat mora biti ostvaren kako bi omogućio Iluminatima da zbace s položaja moći ruske careve i time Rusiju učine tvrđavom ateističkog komunizma. Razilaženje i neslaganje između britanskog i njemačkog carstva, uzrokovano agentima Iluminata, bit će uzeto kao poticaj za taj rat. Na kraju rata uspostavit će se komunizam kako bi se preko njega uništilo i druge vlade te oslabili utjecaji religija.’

Poznavatelji povijesti mogu prepoznati da su politički savezi Engleske s jedne strane i Njemačke s druge strane (skovani između 1871. i 1898. g. od Otta von Bismarcka, su-zavjernika Alberta Pikea), bili instrument uspostave prvog svjetskog rata…

‘Drugi Svjetski Rat treba biti potaknut iskorištavanjem razlika između fašista i političkih cionista. Taj rat treba biti uspostavljen na takav način da za posljedicu ima uništenje nacizma te jačanje cionizma u toj mjeri da omogući uspostavljanje suverene države Izrael u Palestini. Tokom drugog svjetskog rata međunarodni komunizam mora postati toliko jak da bude protuteža kršćanstvu, koje će biti obuzdano i držano u pozadini sve do momenta kada će biti potrebno za konačnu socijalnu kataklizmu.’

Nakon drugog svjetskog rata komunizam je jačao u toj mjeri da preuzme slabije vlade. Na potsdamskoj konferenciji 1945.godine, Trumann, Churchill i Staljin su jednostavno predali velik dio Europe Rusiji, dok je na drugoj strani svijeta ostavština rata s Japanom pomogla da val komunizma prodre u Kinu.

Treći svjetski rat mora biti potaknut iskorištavanjem različitosti, uzrokovanih “agenturom Iluminata”, između političkih cionista i vođa islamskog svijeta. Rat treba biti vođen na takav način da se Islam (muslimanski arapski svijet) i politički Cionizam (država Izrael) međusobno unište. U međuvremenu, ostale će nacije, još jednom podijeljene po tom pitanju, biti prisiljene boriti se do tačke potpune fizičke, moralne, duhovne i ekonomske iscrpljenosti….nahuškat ćemo nihiliste i ateiste; isprovocirat ćemo ogromnu socijalnu kataklizmu koja će u svojim strahotama narodima jasno pokazati učinak potpunog ateizma, izvor divljaštva i najkrvavijeg previranja.

Tada će širom svijeta građani, prinuđeni braniti se od revolucionarnih svjetskih manjina, istrijebiti te uništavače civilizacije, i gomile, razočarane Kršćanstvom, čiji će deistički duh od tog trenutka biti bez smjera i cilja, žudeći za idealom, ali ne znajući na što bi usmjerili svoje obožavanje, primit će istinsko svjetlo kroz univerzalnu objavu čistog Luciferovog nauka koji će napokon biti iznesen pred javnost. Ta će objava biti rezultat općeg reakcionarnog pokreta koji će uslijediti nakon uništenja i Kršćanstva i ateizma, oba istovremeno pobijeđena i iskorijenjena.’, stoji u pismu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *