Press "Enter" to skip to content

MEĐU MUSLIMANIMA KOJI SU SPRIJEČILI PALJENJE KUR’ANA U ŠVEDSKOJ SU I DVOJICA SANDŽAKLIJA

Muslimani švedskog grada Landskrona danas su demonstracijama spriječili danskog desničara Rasmusa Paludana da prema najavi tu zapali Kuran.

Već treći dan usred mjeseca ramazana, ovaj desničar pali Kurane u švedskim naseljima gdje živi veći broj muslimana, uz dozvolu policije. Među muslimanima koji su ga danas spriječili da to uradi u Landskroni bili su i naši Sandžaklije Edib Dedeić iz Tutina i Izudin Ejupović iz Novog Pazara.

Muslimani švedskog grada Landskrona bili su odlučni u namjeri da danskog desničara Rasmusa Paludana spriječe da kako je najavio, danas zapali Kuran u tom mjestu, za šta je dobio dozvolu policije. Dobro organizovani, nisu dozvolili ekstremistima ali ni policiji da to urade na mjestu gdje su to planirali, pa  je policija premjestila skup desničara u predgrađe Malmea. U Malmeu je jedan mješatanin musliman, u znak protesta automobilom probio ogradu kojom je obezbjeđivan skup desničara, ali nije bilo povrijeđenih.

Tako su muslimani Landskrone spriječili Paludana u njegovoj prljavoj namjeri. Među mještanima koji su se suprostavili provokaciji desničara bili su i Sandžaklije, naš Tutinac Edib Dedeić i Novopazarac Izudin Ejupović, koji su nas putem društvenih mreža izvještavali o tim događajima.

Lider stranke Stram kurs Rasmus Paludan zakazuje proteste u švedskim gradovima u sredinama u kojima većinski žive muslimani i na tim skupovima spaljuje Kuran.

Stranka Stram kurs je danska vanparlamentarna stranka, a najpoznatija je po aktivnostima njenog lidera Paludana koje su usmjerene protiv islama piše ttpress.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *