Press "Enter" to skip to content

MIJATOVIĆ: NEMAM NAMJERU BITI “KURBAN” KAKO SU MNOGI ZAMISLILI

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i jedan od predstavnika Pokreta za državu u RS, oglasio se na Facebooku gdje je poručio kako je puna odgovornost za izbor delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine na liderima stranaka okupljenih oko Pokreta za državu.

Mijatović je istakao kako Pokret za državu nije njegov privatni projekat, niti bilo kog drugog pojedinca, nego koalicija nekoliko političkih s
tranaka. Njegov status prenosimo u cjelosti.
– Punog srca sam sa još nekoliko ljudi vodio ovaj projekat i uspeli smo ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat. Pozdravljam današnju odluku oko sporazuma Osmorke radujem se činjenici da SDP BiH preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države, te je moja podrška istom sporazumu na sjednici predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH neupitna.

Također obaviještavam sve duboko “zabrinute” da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom Naroda iz RS na liderima stranaka koje imaju poslanike u okviru Pokreta za državu u NSRS. Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa mahnitim Vukanom i ostalim “velikim” liderima tzv. opozicije u RS.

Moj stav je jasan, SNSD ne smije imati četiri, a opozicija koja je ista kao i SNSD ne smije imati dva delegata. Nije lako naći rješenje ali vjerujem da vi hoćete. Ja sam uradio šta je do mene postigli smo rezultat, prvi put u historiji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga.

Ja sve građane BiH čekam u Banjoj Luci na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, nemam namjeru biti “kurban” kako su mi neki namijenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.
Ja sam rezultat napravio i spreman sam da preuzmem odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP BiH koja mi bude povjerena. Vi ste lideri, vi znate šta je najbolje za BiH – napisao je Mijatović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *