Press "Enter" to skip to content

MIJATOVIĆ POZVAO VUKANOVIĆA DA PRISUSTVUJE UKOPU ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI, OVO JE ON ODGOVORIO

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović pozvao je nezavisnog zastupnika u narodnoj skupštini RS da zajedno prisustvuju ukopu žrtava srebreničkog genocida 11. jula. Mijatović je kazao da bi tako opozicioni lideri pokazali kako ipak postoji razlika između njih i Milorada Dodika.

Vukanović je u svom odgovoru poručio da je Mijatović posljednja osoba sa kojom bi išao bilo gdje u svijetu.

“Gospodin Mijatović bi bio posljednja osoba sa kojom bih otišao na bilo koji kraj svijeta”, izjavio je Vukanović.

On je naglasio i da žali zato što se tako velika tragedija pokušava iskoristiti u političke svrhe, te podsjetio kako je u više navrata bio u u Memorijalnom centru Potočari, kao i na drugim mjestima stradanja nevinih žrtava.

“Meni je tužno, da ne kažem da je žalosno što se tako jedna velika tragedija kakvo je stradanje ljudi u posljednjem ratu koristi u političke svrhe i što se to obilježavanje stradanja u Srebrenici i neka druga obilježavanja i stradanja Srba, Bošnjaka i Hrvata politizuju i kako političari odlaze na takva mjesta kako bi davali političke izjave umjesto da odaju počast žrtvama i da rade na tome da ovdje dođe do jednog istinskog pomirenja i normalizacije odnosa da se stradanje i užasi rata više nikada ne ponove”, rekao je Vukanović za N1.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *