Press "Enter" to skip to content

MILANOVIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: ‘MAKNITE SE OD TOGA. BRAĆO SRBI, PAMET U GLAVU’

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u utorak da će Srbiju koštati optužnica koju su podigli protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina i prozvao političare te zemlje za “neinteligentno ponašanje” s kojim nikada neće uspjeti ući u Europsku uniju.

Tužitelaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina. Optužuju ih da su u operaciji Oluja 7. i 8. kolovoza 1995. naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada.

Milanović je pozvao Vučića “da to ne rade”.
“Ja mogu do određene mjere stvari retorički držati pod kontrolom. Ali da onda dođe ovo iz Beograda i kako da onda objasnim da vodimo dobronamjernu politiku?” zapitao se hrvatski predsjednik.

Milanović kaže da su ovi potezi Srbije “neinteligentno ponašanje” države koja je “osiromašena i degradirana” i nema nigdje riješen status.
“U NATO ne žele, u redu. Neće nikad ući u Europsku uniju na ovakav način. Kome ovo treba, ko vodi tu politiku, kojim građanima se to odvjetništvo tamo obraća? (…) Onda mi idemo dići optužnicu ne znam, protiv zločina u Buči”, rekao je Milanović.

Uvjeren je da bi 75 posto hrvatskih građana podržalo zajednički stav njega i premijera o Hrvatima u BiH te da isto toliko ljudi u Hrvatskoj smatra da bi “hrvatski organi gonjenja trebali pokrenuti postupak protiv Vučića”.

No predsjednik kaže da se ne bi trebao pokrenuti postupak jer on “taktizira”. “I onda slušamo o tome kako nitko tu nikoga nije ubijao, nego su Hrvati ubijali Srbe”, dodao je.
“Žao mi je za svakog Srbina koji je poginuo, nije trebao poginuti, ali ogromna većina Srba je pobjegla odmah, istog trena. To je činjenica, to je čak i sud u Hagu utvrdio kad se general Ante Gotovina izvukao za dlaku”, rekao je predsjednik Hrvatske.
“Braćo Srbi, pamet u glavu”, poručio im je Milanović, dodavši da će sad “vjerojatno biti ustaša”. “Prošle sedmice sam bio Srbin”, rekao je Milanović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *