Press "Enter" to skip to content

MILORAD DODIK PONOVO PROVOCIRA: NIJE BIO GENOCID U SREBRENICI, KAZNITE ME!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je i na današnjoj press konferenciji u Banjoj Luci negirao genocid u Srebrenici.

Na određeni način bacio je rukavicu u lice Milanka Kajganića, glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pozvavši nadležne institucije da ga procesuiraju.

– Ne znam šta vam više treba. Dakle, nije bio genocid u Srebrenici, ne prihvatamo da je to kvalifikacija koja se može održati. Izvolite, procesuirajte Milorada Dodika. Spreman sam da se pojavim na svakom vašem sudu – poručio je Dodik.

Govoreći o predmetima koji su otvoreni protiv njega zbog negiranja genocida, Dodik je kazao da ne izbjegava procesuiranje.

– Ja to i radim da budem procesuiran, okej? Ja to smatram dijelom svog političkog rada. Kako da se nešto desilo, a braniš nekome da ima svoj stav o tome, to nema nigdje na svijetu – rekao je Dodik.

On je imao čitavo izlaganje na ovu temu, pa je rekao:

– Nije bio genocid u Srebrenici, ne prihvatamo tu kvalifikaciju. Spreman sam da se pojavim na svakom sudu. Ja to veoma svjesno govorim i na bazi onoga što sam čitao i bazi onoga što su stručnjaci ovdje napisali, čitav jedna zbornik. Inzko nije imao pravo da nametne taj zakon, koji je rekao ići ćeš u zatvor. Dakle, nije bio genocid u Srebrenici, izvolite, procesuirajte me. Ja ne smijem da dozvolim da ovaj narod bude ušutkan i da mu se namjeste netačne kvalifikacije. Ako je iko kroz historiju stradao od genocida, onda je to srpski narod – histerisao je Dodik na konferenciji za medije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *