Press "Enter" to skip to content

MILORAD DODIK: “RS JE DRŽAVA SRPSKOG NARODA I NARODA KOJI TAMO ŽELE DA ŽIVE”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je govor povodom Dana državnosti Srbije u Orašcu kod Aranđelovca.

Dodik je počeo govor čestitanjem ovog praznika svim građanima Srbije i RS-a, ali i svim Srbima bez obzira na mjesto življenja.

– Srećemo se ovdje i obilježavamo naš zajednički praznik. Praznik koji je posvećen Prvom srpskom ustanku, danu kada su Srbi nakon višestoljetne okupacije i tiranije, svjesni da bez slobode nema države, digli ovdje ustanak. Srbija je tu da nas utješi, ohrabri, da nam da podstrek. Ovo je važan historijski događaj kada je Karađorđe krenuo u oslobađanje našeg naroda – poručio je Dodik.

Podsjetio je Dodik da je na ovaj dan donesen i prvi Ustav Srbije, koji je, prema njegovim riječima, bio moderan ustav.

– Na jedan poseban način možemo reći da su naši preci udarili temelje savremenoj civilijaciji i savremenoj Evropi – naveo je.

Još jednom je Dodik nazvao RS državom.

– Danas Srbi imaju dvije države, RS i Srbiju. Srbiju je garant mira i bezbjednosti i njoj se radujemo. Bez srpske države nema ni sprske slobode – rekao je.

Dodao je da srezovi iz BiH koji su pripali Srbiji za vrijeme prve Jugoslavije su identični karti RS-a i da se 100 godina nakon toga bore za RS.

– RS je država srpskog naroda i naroda koji tamo žele da žive. Ali historija se vječito ponavlja. I danas nam dolaze sa strane i drže nam lekcije kako treba da živimo, kako treba da se ponašamo, šta trebamo da uradimo – kazao je.

Zaključio je razgovor pričom o Britancu s kojim je razgovarao.

– Rekao je da 95 posto instrukcija koje su dobivali prije 150 godina dobivaju i danas. To je dokaz da ne mijenjaju poltiku, ali ni mi ne mijenjamo svoju borbu za slobodu. Za njih nema argumenta s naše strane. Mi nismo narod koji se kupuje donacijama. Zato, živjela Srbija, živjela RS, živjeli svi slobodni ljudi i Srbi gdje god bili.

One Comment

  1. Milica Milica February 25, 2022

    Pa neka žive,ko im brani,ništa njima nije gore ili bolje nego nama,svi smo u istom sosu zbog vas neodgovornih,besramnih i pohlepnih političara.Da vas nema super bi se mi slagali..Da li pričate o napretku ekonomije,uopsteno o lijepim stvarima,bez nacionalizma,svjesni ste da ne bi opstali tu gdje ste..pa trujete narod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *