MIRNEL (37) POGINUO DOK JE MIJENJAO GUME NA VILJUŠKARU”

Kako saznaje naš portal od porodice nastradalog Mirnela Dž., njima niko nije javio za tragediju iz navedene kompanije nego su sve saznali od poznanika.

Porodica nam tvrdi da se nesreća desilo zbog nepropisnog mijenjanja guma na viljuškaru, odnosno da su jednog viljuškara podigli uz pomoć drugog te je tako došlo do pada viljuškaraca na nesretnog mladića.

“Poznanik nam je javio tek oko 6 sati šta se desilo. Niko nas nije obavijestio o tragediji” – izjavio je član porodice za naš portal.

Ovu informaciju potvrdio je i MUP Kantona Sarajevo

Dana 08.01.2023. godine u 14,50 sati, od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obaviještena je PU Ilidža da je u ulici Rakovička cesta, općina Ilidža, došlo do povređivanja radnika prilikom promjene pneumatika na radnoj mašini.

Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 37-godišnji M.Dž. preminuo od zadobijenih povreda, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke.

Crna-hronika.info