Press "Enter" to skip to content

MIRZA ALIHODŽIĆ: “SDA SE NE VRAĆA U SARAJEVO I BAKIR IZETBEGOVIĆ NIKADA NEĆE BITI MOJ PREDSJEDNIK”

Ratna dešavanja mnogima su promijenila živote iz korijena, a Mirza Alihodžić je jedan od takvih. Njega je 26. februara 1995. godine na Dobrinji snajperski metak teško ranio i sa samo 14 godina ostao je vezan za kolica cijeli svoj život. Danas je civilna žrtva rata.

Alihodžić je rekao kako ga ljuti što civilne žrtve rata nemaju jednaka prava kao RVI i da je mnogo puta do sada osjetio diskriminaciju na svojoj koži.
– Svake tri godine jedni te isti dobivaju automobile, dok mi ostali nemamo ništa. Nema jednakosti, oni imaju benefite od nabavke kolica, ortopedskih pomagala, vozila, dobivaju kvalitetna kolica jer imaju veći budžet. Imaju benefite po pitanju zapošljavanja, i njihove porodice se zapošljavaju, a mi ništa. Imaju olakšice po školama i fakultetima… – kaže Alihodžić.

Ističe da se susreće sa velikom diskriminacijom.

– Po UN-ovoj konvenciji o pravima svi bi trebali biti jednaki, ali eto civilne žrtve rata nisu – kaže Alihodžić.
Mirza Alihodžić na narednim Općim izborima kandidat je za Skupštinu KS. On je potpredsjednik Udruženja civilnih žrtava rata Svjetlost – Sarajevo. Kandidat za skupštinu Kantona Sarajevo pod rednim broje 8 ispred Koalicije SDBiH i Zeleni pokret za Opće izbore 2022. Kaže borit će se za prava civilnih žrtava rata i sve građane KS.

Bila je ovo prilika da sa Mirzom porazgovaramo o njegovim političkim ciljevima i razlozima zbog kojih je odlučio da se politički aktivira.
Ukoliko dobije povjerenje glasača, Alihodžić će biti prva osoba u kolicima koja je sjela u skupštinske klupe.

S obzirom da je Mirza i stravstveni navijač FK Sarajevo, dotakli smo se fudbalskih tema.
Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.