Press "Enter" to skip to content

MJEŠTANI U ŠOKU NAKON OLUJE: GRAD UBIJAO PTICE U LETU, A ONO ŠTO SU UGLEDALI NA LEDENICI OTAVILO IH U ČUDU

Katastrofalno nevrijeme pogodilo je čitavu teritoriju grada Čačka (Srbija).

Grad veličine kokošijeg jajeta bio je toliko snažan da je ubijao ptice u letu, a kad su ledenice završile na zemlji mještani pogođenih sela ostali su u šoku zbog izgleda ledenica.

– Vidjeli smo mrtve ptice oko nas, bilo je jezivo. Nisu izdržale udare grada. Kad se smirilo i kad smo izašli napolje, sve je bilo bijelo, ali ono što nas je ostavilo bez teksta jeste što ledenice su bukvalno u obliku ljudskog oka. Nikada do sada ništa slično nismo vidjeli, kažu šokirani mještani.

Nevremenom su najviše pogođena čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevci, Miokovci i Gornja Gorevnica, ali nije zaobišlo ni Atenicu a ni centar grada.

  • Oblaci su se brzo formirali i za nekih pet minuta krenula je da pada jaka kiša a za njom i jaki udari vetra koji su odmah nanijeli i grad. Padao je oko petnaest minuta bez prestanka a bio je veličine od lješnjaka do veličine jajeta, izjavila je Sandra Palibrk.

Krupan grad nanio je veliku štetu prije svega poljoprivrednim usjevima. Najviše štete je u voćnjacima i njivama, na kojima je u toku berba.

Nevrijeme nije zaobišlo ni sela na planini Kablar, gdje je također pričinjena veća materijalna šteta, javlja Kurir.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *