Press "Enter" to skip to content

MJEŠTANI U STRAHU: OTVORILA SE ZEMLJA NA BANIJI, POJAVILE SE NOVE RUPE DUBOKE DO 7 METARA

U Mečenčanima na Baniji, u Hrvatskoj, pojavile su se nove vrtače, dok stare, koje su nastale nakon potresa, još čekaju sanaciju.

Vrtača se otvorila u potoku, u blizini kuća. U potok je propala i ograda koja ga je dijelila od dvorišta porodične kuće.

Rupa je ogromna, a mještani koji su zbog svega zabrinuti procjenjuju da je dublja od sedam metara, objavila je RTL televizija.

Po riječima mještana, nadležni od petka još nisu izašli na teren. Nove rupe otvaraju se i približavaju kućama, a stare još nisu sanirane.

Na imanju Nikole Borojevića je jedna od prvih i najvećih rupa koje su se otvorile nakon potresa u Mečenčanima. Ta rupa se nalazi u blizini njegove kuće, gdje je bio vrt i voćnjak. Za RTL je rekao da je ta rupa sve veća i da se proširila od tri do četiri metra u krug.

Smatra da su nadležne institucije zakazale i da rupa nije sanirana jer se dugo čekalo odobrenje da bi se moglo početi raditi, a onda se predugo tražio najpogodniji i najjeftiniji izvođač.

Dodao je da su neki radovi na sanaciji rupa počeli, ali tek jesenas, kad je počela kiša, umjesto da se radilo u ljetnim mjesecima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *