Press "Enter" to skip to content

Mladić iz BiH tragično stradao u Italiji: Prijatelji se na dirljiv način oprostili od njega

Ismail Mrkonjić, 17-godišnji mladić iz BiH, tragično je stradao u italijanskoj Gorici nakon što je izgubio kontrolu nad motorom i udario u zid.

Nije mu bilo spasa

Kako prenose lokalni mediji, do nesreće je došlo u Via Gregorcic, prije nekoliko dana, ali detalji nesreće se još uvijek utvrđuju. Ipak, prema prvim izvještajima, mladi Mrkonjić je izgubio kontrolu nad motociklom, udario u trotoar, a zatim se zabio u zid.

Odmah su na lice mjesta izašli hitna pomoć i spasilački tim. Oni su pokušali da ga reanimiraju, ali zbog ozbiljnosti situacije su ga prebacili u bolnicu “Cattinara” gdje je, uprkos nadljudskim naporima ljekara, mladić preminuo. Mediji prenose da su unutrašnje povrede bile teške i da mu nije bilo spasa.

Strast prema motorima i zarazan osmijeh

Mladi Ismail Mrkonjić je bio ambiciozan i imao je cijeli život pred sobom. Njegova strast prema motorima i zarazan osmijeh je nešto po čemu će ga svi pamtiti u ovom italijanskom gradu. Ismail, nakon što se doselio iz BiH, pohađao je tehnički centar “Galilei Fermi Pacassi”.

S obzirom da će biti sahranjen u BiH, prijatelji su organizovali i dirljiv oproštaj od Mrkonjića. Naime, oni su sa motorima okupili na mjestu gdje su se inače okupljali i na taj način odali posljednju počast ovom mladiću. Oni su se spontano okupili i tom prilikom skupili simboličan, ali značajan iznos za njegovu sahranu. Na mjestu nesreće i danas stoje cvijeće i poruke tragično stradalom Ismailu, prenose Nezavisne novine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *