Press "Enter" to skip to content

MLADOM KOŠARKAŠU NA DAN UTAKMICE PREMINULA MAJKA, DJEČAK INSISTIRAO DA IGRA MEČ

Mladi košarkaši Bihaća (konkurencija minibasket) poraženi su od Bratstva iz Bosanske Krupe sa 43:48, a u domaćem timu se našao dječak Davud Halilović iako mu je istog dana preminula majka.

Dječak (11) je i pored tragičnog događaja insitirao da bude dio tima u tom meču kako je saopšteno iz kluba.

“Neposredno prije samog početka utakmice, trener domaće ekipe je saznao za tu informaciju, te je u svlačionici pred svima saopćio šta se desilo.

Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši koji su se nalazili u svlačionici nisu mogli suspregnuti suze i dali su podršku našem Davudu.

Davudu je uručena kapitenska traka, te mu je obećano da ćemo svi skupa zajedničkim snagama dati sve od sebe i da ćemo utakmicu odigrati za njega i njegovu mamu, odnosno za njegovu porodicu.

Poslije toga smo izašli na teren i pokušali ostvariti pobjedu, ali nažalost nismo bili psihički na visini zadatka s obzirom da je ovo bilo pretjerano teško za djecu od 9-10-11 godina.

Ne umanjujemo uspjeh KK Bratstvo, čak štoviše im čestitamo. Ali imati takvu hrabrost i izaći na teren i pritom insistirati da želiš da igraš pod takvim okolnostima je jedinstven slučaj u sportu, bar kod nas.

Inače, Davud Halilović je sin od Aladina Halilovića koji je dugi niz godina igrao i branio boje KK Bihać. Stričevi su mu Alen Halilović, koji je također igrao za naš klub dugi niz godina i Izet Halilović koji je u posljednjih nekoliko godina kapiten našeg seniorskog tima.

Mnogo su Halilovići dali za sport, za košarku u gradu Bihaću. Ovim putem želimo cijeloj porodici Halilović izjaviti iskreno saučešće, neka je Izeti Halilović vječni rahmet, te želimo porodici Halilović, da i u ovim teškim vremenima budu što jači i da zajednički ovo sve prebrode”, napisao je KK Bihać na Facebooku.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *