Press "Enter" to skip to content

Mnoga djeca ostaju gladna jer ne idu u školu, ali pomoći će velika humanitarka Anđelina Džoli

“No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbijedi potrebna hranu što većem broju djece

Popularna holivudska glumica Anđelina Džoli (Angelina Jolie, 44) učinila je sve kako bi svu svoju djecu okupila na istom mjestu da bi zajedničkim snagama pobijedili strah od koronavirusa.

Tako su uz nju Paks (16), Zahara (15), Shiloh (13), i jednogodišnji blizanci Knox i Vivijen, ali i njen najstariji sin Medoks (18) koji je doletio iz Južne Koreje nakon što su mu otkazana predavanja na fakultetu. Odlučio je da bi radije bio uz porodicu tokom ovih izazovnih vremena za cijelu planetu.

“Sva djeca su s Anđelinom. Cijela porodica uživa u izolaciji. Rade na svojim zadacima, sviraju instrumente i zajedno kuhaju, a redovno posjećuju i oca”, objavljuju svjetski mediji.

Poznata Oskarovka i aktivistkinja donirala je milion dolara organizaciji “No Kid Hungry”, koja distribuira pomoć, kako bi zajednice mogle nahraniti djecu koja su se oslanjala na ručak u školi. Mnoga djeca zavise od brige i hrane koju su imala tokom vremena provedenog u školi, uključujući i gotovo 22 miliona djece u Americi kojima je potrebna hrana.

– Od ove sedmice preko milijardu djece je izvan škola, jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga djeca zavise od brige i hrane koju su imala tokom vremena provedenog u školi, uključujući i gotovo 22 miliona djece u Americi kojima je potrebna hrana. “No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbijedi potrebna hranu što većem broju djece – rekla je Anđelina Džoli.

Avaz.ba

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *