Press "Enter" to skip to content

MNOGI PRAVE 1 GREŠKU: Od ovoga kosa će rasti kao luda

Opadanje kose je noćna mora za svaku ženu, ali prirodna ulja mogu da pomognu! Ovako se pravilno koriste, piše Krstarica.

Zima je izuzetno težak period godine za zdravlje kose, kako zbog vetra i zime, tako i zbog nošenja kape i isušivanja zbog grejanja u stanovima. Zbog svega toga dolazi i do opadanja kose koje smjena godišnjih doba još više pogoršava.

Bilo da je proređivanje kose izazvano godišnjim dobom ili, možda, hormonalnim promjenama, najbolje je da probate da podstaknete rast kose prirodnim sredstvima. Preporučuje se nekoliko vrsta eteričnih ulja, ali nemojte požuriti sa mazanjem koncentrisanih preparata.

Za pravilnu primjenu potrebno je da imate osnovno ulje, a preporučuju se kokosovo ili ulje avokada. Odmerite oko tri kašičice ove bazne masnoće, pa u to dodajte dvije-tri kapljice eteričnog ulja po izboru. Zatim prvo testirajte malu količinu mješavine na koži da ne bi došlo do ozbiljnije alergijske reakcije.

Ulje treba nanijeti na cijelu dužinu kose, a zatim masirati desetak minuta, s posebnom pažnjom trljajući upravo kožu glave. Ostavite da djeluje petnaestak minuta, pa operite kosu. Za dubinski tretman, ostavite da djeluje tokom cijele noći, a pranje ostavite za jutro. Možete primijeniti i slugging tretman, tako što ćete navući meku čarapu na kosu.

Koja su najbolja ulja za rast kose?

Ruzmarin je poznat po svom antiupalnom delovanju, a podstiče cirkulaciju krvi i rast kose. U nekim istraživanjima, pokazao se jednako djelotvoran kao i minoksidil, aktivna hemijska supstanca koja se danas nalazi u mnogim proizvodima protiv ćelavosti.

Ulje kedra se preporučuje zbog snažnog antiseptičnog dejstva, a deluje i protiv upala i gljivica. Zato je veoma dragocjen u svim tretmanima za lepotu. Budući da efikasno uklanja naslage na koži glave izazvane bakterijama, može da pomogne u borbi protiv peruti i ekcema. Umanjiće svrab glave i perutanje, pa će folikule kose ostati neoštećene i ona počinje da ponovo raste.

Ulje timijana se pokazalo efikasno čak i u slučajevima opadanja kose izazvane alopecijom. Djeluje antibakterijski, uklanja naslage mrtvih ćelija sa kože glave i oslobađa zapušene folikule kose. Veoma je snažno pa se ne preporučuje više od dvije kapi u bazno ulje. Po želji, može se kombinovati sa uljem kedra, za još jači efekat.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *