Dozvoljava li se bio energija ili reiki u islamu? Ja sam bio na tom tretmanu u dva navrata kad sam imao problema sa drogom. Susjeda je to savjetovala mojoj majci a ja sam kad sam dosao u tu sobu kod gospođe imao osjećaj kao da sam dosao kod vrača pa sam se krzmao bi li prihvatio da me iscjeli ili ne. Ipak sam se odlucio da hocu i potpuno se predao toj energiji. Poslije su mi pucali zglobovi jer su mi se mišići opustili. Ali jedna stvar me veže za tu metodu a to je da sam osjetio olakšanje i pročišćenje od nagomilanog smeća na duši jer sam se doslovno ubijao sa marihuanom, skunkom, shitom i drugim drogama baziranim na thc-u.

U tom drogiranju sam osjetio gubitak vlastitog bića i bio sam kao biljka skoro bez duse tj. identiteta. Onda sam citao clanak u playboju (neka mi Bog oprosti) u kojem je fratar Zvijezdan Linić govorio da se u tom tretmanu prizivaju zle sile na osobu pa sam osjetio da sam napravio nesto lose a i prije sam to sumnjao jer Katolička Crkva propagira, ubiti, kako je rekao Zvijezdan Linić, drugačiji oblik meditacije (kršćanski) pa sam težio pokajanju i povratku mojim početnim nevinim tragovima. On je govorio protiv Joge, reikija i drugih metoda specifičnih za religije Budizma i Hinduizma. Povjerovao sam u to i otišao na kršćansku duhovnu obnovu koja je pozitivno djelovala na mene. Tamo se pjevaju duhovne pjesme moli se, i ispovijeda pred svećenikom kao ”zagovornikom kod Boga tj. posrednikom kod Boga” što je djelomicno istinito jer se kod ispovijedi osoba kaje ili bi se trebala (ne sviđa mi se kod ispovijedi što svećenik dozna tvoje grijehe i onda to prenese do ”Svete stolice” a procitao sam negdje da se grijesi u Islamu povjeravaju Povjerljivom odnosno Allahu a dokaz za to je prica iz Kur’ana o Jusufu kojemu je otac rekao da ne prica svoje snove svojoj braci da mu kakvo zlo ne ucine). Dakle, na seminaru duhovne obnove sam se na kršćanski način očistio.

Sad dolazi ono bitno a to je da nas je kao šećer na kraju svećenik špricao sa svetom vodom i donio nekakvu staklenu statuu koju su svi dodirivali kao da je Bog. U tom dodirivanju te staklene statue ja sam prepoznao idolopoklonstvo i to me je pogledom udaljilo od Crkve i rekao sam u sebi: ”To nije Bog”. Kasnije je sljedilo polaganje ruku na glavu što je mene podsjetilo na bioenergiju pa sam rekao u sebi: ”Nije niti ovo Bog”. Nakon toga je došla knjiga u moje ruke koja se zove Jednoća stvoritelja u kojoj sam se upoznao sa malim i velikim predznacima Sudnjeg dana a usput i sa vjerom Islam. Od tada sam se odlucio na drugaciji razgovor i konekciju sa Uzvišenim Stvoriteljem koji je dio svih nas odnosilo se to na kršćane, muslimane, hinduiste, budiste, indijance, crnce itd.

Taj drugaciji razgovor s Bogom sam ja prepoznao u klanjanju Bogu odnosno namazu ili salatu. Sada vjerujem kao što piše u Kur’anu Časnom da ćemo tek nakon smrti u potpunosti dobiti naše plaće, a dotle nas čeka rad na Allahovom putu.

Zahvaljujem vam se na strpljenju.

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,
Tomislav.

studiodin.blogger.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara