Press "Enter" to skip to content

MUHAMED VELIĆ PODIJELIO POTRESNU PRIČU IZ SARAJEVA: PRIŠLA MI JE UPLAKANA MAJKA I REKLA KAKO SU JOJ…

Sarajevski imam Muhameda ef. Velić podijelio je na svom Facebooku priču o vršnjačkom nasilju i pozvao sve na zaustavljanje istog.

Njegova potresna priča desila se jučer, kada mu je poslije ikindije namaza prišla jedna uzrujana žena.

“U ulici ispred džamije, zaustavila me jedna žena, vidno u problemu, tek sam je poslije prepoznao da je to supruga od jednog mog ahbaba (druga), zamolila me za par minuta. Kaže da su joj sina u školi zlostavljali i terorizirali njegovi vršnjaci, u jednoj zatvorenoj prostoriji. Dječak je momčić, drugi razred srednje škole, dobio je traumu, ne smije više u školu ići, izać iz kuće”, započeo je svoju priču Velić.
Kako dalje kaže, ovo nije prvi slučaj vršnjačkog nasilja za koji on zna.

“Sjetio sam se još jednog sličnog slučaja gdje momak nije deset godina, zbog istog razloga, izlazio iz kuće, završio je u bolnici, na psihijatriji”.

Uplaka majka ga je zamolila da ispriča ovu priču kako bi skrenuo pažnju drugima, a Velić je na kraju pozvao da se zaustavi zlostavljanje djece.
“Postoji problem, trebamo odgovornije, kao društvo a posebno sistem i institucije, pristupiti ovom problemu, jer u tišini nam djeca stradavaju. Zaustavimo zlostavljanje djece, na bazi vršnjačkog nasilja, roditeljskog i svakog drugog zlostavljanja. Naša djeca su emanet od Boga, pitat će nas Bog za sve ovo. Probudimo se i djelujmo dok ne bude kasno”, zaključio je ef. Velić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *