Press "Enter" to skip to content

MUP RS PRIVEO BOŠNJAKA IZ SREBRENICE JER JE NEGODOVAO ZBOG KONCERTA, NJEGOVA SUPRUGA MOLI ZA POMOĆ

Adisa Omerović iz Srebrenice objavila je na Facebooku da su njenog supruga Mirsada priveli pripadnici MUP-a RS-a zbog komentara na Facebooku i negodovanja povodom koncerta koji se održao 11.07. u Srebrenici.

“Moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava. Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve. Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana. Preživjet ćemo i ovo ako Allah da”, napisala je Omerović na Facebooku.

Njenog supruga na Facebook stranici Despotovina, optužuju za navodnu pripremu napada na SPC i to samo na osnovu objave u kojoj Omerović u noći 11. jula pita “ima li 50 osoba da provjere šta se to u Srebrenici slavi”, nekoliko sati nakon obilježavanja godišnjice genocida i ukopa 30 žrtava.

“SPC u Srebrenici o napadu ekstremista! Ovaj “gospodin” Omerović poznat je Bratunačkoj i Srebreničkoj javnosti još ranije, kada je prekinuo liturgiju na temeljima hrama sv. Sisoja u Potočarima, pušta glasnu islamsku muziku. Sada mu nedostaje 50 volontera za odlazak u crkvu. Hoće li imam Damir biti neko ko će javno izaći i ispričati se pravoslavnim vjernicima za uvredu koju je sinoć napisao, ili će volontirati? Činjenica je da je njegova neprimjerena i uvredljiva izjava sinoć uvelike doprinijela ovakvom ponašanju njegovih sunarodnjaka. Što će biti sljedeće? Tipka li djecu srebreničkog svećenika? Da vidimo šta će sad policija uraditi to jeste Policija RS? Mogu li Srbi mirno živjeti u Srebrenici ili je njihova sigurnost vidljivo ugrožena”, navodi se na stranici.

Očigledno je MUP-u RS bila dovoljna ova optužba s Facebooka da reagiraju dok se, s druge strane, mnogi zločinci koji su učestvovali u likvidaciji Srebreničana ne procesuiraju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *