Press "Enter" to skip to content

Muslimani pozivaju na bojkot pelene Pampers. Pogledajte gdje je napisano ime Muhammed / Video

Pogledajte svojim očima i razmislite. Aktivisti kažu da Pampers vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica: – Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica…

Skupina muslimana pozvala je na bojkot Pampers pelena nakon što su riječ “Muhamed” uspjeli iščitati na licu nacrtane mačke koja se pojavljuje na pakiranju.

Linije koje ilustriraju brkove, nos, usta i lijevo oko nasmijane mačke podsjetile su ih na prorokovo ime napisano na arapskom. Pakiranje su stoga odmah proglasili “uvredom za islam”.

Na ulicama Indije brojni su roditelji u znak prosvjeda javno spalili Pampersice.

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica:

– Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda, i bilo kakvo nepoštivanje ne može se tolerirati. One koji su ovo napravili treba uhititi i kazniti.

Dio korisnika društvenih mreža pridružio se pozivu na bojkot dok drugi dio smatra kako je riječ tek o običnom crtežu i da je sve izvučeno iz konteksta.

U P&G-u za The Sun kažu kako su svjesni krivog tumačenja crteža koje se proširilo Facebookom i YouTubeom i dodaju:

– To je obični crtež mačke kakav često viđamo u crtićima. Nikad nam nije namjera bila uvrijediti bilo koga niti bilo čiju vjeru.

Videi:

Izvor: Religis

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *