Press "Enter" to skip to content

Muslimani širom svijeta negoduju što slavnog nogometaša ‘grli’ brazilski model

Većina komentara koji kritiziraju napadača Liverpoola ukazuje na činjenicu da je on oženjeni musliman i zato ne bi trebao prihvaćati druge žene “na ovaj način”.

Mohamed Salah jedno je od svjetski poznatih lica engleske Premier lige, međunarodna nogometna zvijezda koja se u svom rodnom Egiptu smatra nacionalnim blagom. Takvo simpatisanje Mohameda Salaha u njegovoj konzervativnoj i religioznoj domovini također je povezano s visokom razinom pozornosti fanova glede njegovih aktivnosti izvan nogometnog travnjaka. Kako bi istaknuli njegovu nominaciju za GQ muškarca godine, napadač Liverpoola se nedavno pojavio na naslovnici najnovijeg izdanja glasovitog časopisa za Bliski Istok, zajedno s brazilskim modelom Alessandra Ambrossio, bivšom članicom Victoria’s Secreta – što je izazvalo kontroverzu u Egiptu. Naravno, nije prvi put da je magazin GQ ukrasi naslovnicu parom poznatih sportaša i supermodela. Ali ovaj put su slike Salaha, pobožnog muslimana, i Alessandre Ambrossio izazvale dosta ogorčenja na društvenim mrežama među nekim od pripadnika konzervativnijih frakcija u sjevernoafričkoj državi, posebice slika na kojoj brazilski model grli 27-godišnjeg napadača Liverpoola.

Većina komentara koji kritiziraju napadača Liverpoola ukazuje na činjenicu da je on oženjeni musliman i zato ne bi trebao prihvaćati druge žene “na ovaj način”. “Sramotiš me kao muslimana”, izjavio je jedan bijesni korisnik društvenih mreža, reagirajući na GQ fotografije na Instagramu ovog igrača. Video montaža snimaka objavljena na Twitteru također je izazvala brojne kritike, pri čemu je jedan korisnik Twittera objavio sliku Kur’ana uz tekst: “Prepoznajete li ovo?”. Salah, koji ima 33,4 milijuna Instagrama i 10,4 milijuna sljedbenika na Twitteru, još nije komentirao kritike koje su mu upućene zbog slika GQ-a.

bljesak.info

 

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *