Press "Enter" to skip to content

MUŽ HTIO RUKJU ŽENI PA SAM PAO

Žali se suprug da mu je žena čudna; kontroliše ga, ide mu na živce, uhodi ga itd. Ona je nemuslimanka a on musliman. Dogovorimo termin za tretman “preko ZOOM kamere” pošto su veoma daleko a u blizini nema nikog da uci rukju.

Nakon par minuta učenja habibi pade k’o zrela kruška a ženi ništa. Tokom rukje se svasta izdesavalo, habibi je malo plakao, malo povraćao pa je došao sebi i bolje se osjećao. Nakon tretmana smo analizirali sttanje. Hanuma mu je pričala njemački pa mi je rekla slijedeće. Udala se je za muslimana jer ga je voljela i jer se je interesirala za islam pa je počela čitati o islamu i slušati predavanja na tu temu. Ubrzo je poželjela da uči klanjati ali je istovremeno shvatila da je njen muz doduse musliman, ali da se skoro ničega nije pridržavao pa je ona na neki način bila razočarana u njegovo stanje i željela je to promijeniti jer ga voli. Prvo ga je odvraćala od “pive” , igrica i izlazaka na loša mjesta sa lošim društvom i nagovarala ga da počne klanjati, da ide u dzamiju, da cita o islamu isl. To je habiji bilo previše pa je vjerovao da mu je žena opsihrena.

Allah upućuje koga On hoće. Preporucio sam mu da posluša svoju hanumu i da se neće pokajati. Nakon pola godine mi se opet javio, počeo je klanjati, hanuma mu se pokrila a postaće i babo, inšaAllah i nije se pokajao. 🙂

Fuad Abdullah Seferagic

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *