Press "Enter" to skip to content

Na motoru poginuo poznati limar Muharem (27) iz Stoca

Motociklist F. M. (27) iz Stoca poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu, 26. 8. 2023. oko 16:10 sati dogodila na cesti magistralne ceste M-18, Sarajevo – Olovo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, F. M., koji je upravljao motociklom Suzuki, sudario se s automobilom Golf, za čijim volanom je bio K. B. (24).

Motociklist Muharem F. je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova suputnica 23-godišnja Ž. J. zadobili lakše ozljede. Njima je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nastradalog Muharema koji je bio poznati limar iz Hercegovine. Volio je automobile i motocikle.

Svi koji su i koji poznaju ovu porodicu bez obzira na nacionalnost su u žalosti za ovim momkom.

Bio je predobar momak koji je jučer izgubio život na dionici ceste Olovo-Sarajevo. Riječ je o vrsnom autolimaru koji sa bratom radio čuda u malom gradu na Bregavi (Stolac).

Braća su posao naslijedili od oca i nastavili lijepu tradiciju, kako pomaganju ljudima svojom dobrotom, tako i svojim radom.

Riječ je o Muharemu Frenji i Autolakirerskoj radionici DiV. Hercegovina u ovom trenutku tuguje za gubitkom koji je nenadoknadiv za sve nas koji dole živimo, a posebno za građane.

Muharem Frenjo je, koliko pamtim, prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *